Предмет: Re: Акции и заплени на безбедносните сили низ Македонија 17/12/2014, 18:14
Alvar напиша:
HolyTemple напиша:
Нема петарди оваа година
Фала богу.
Ја не сум толкав оптимист.
Попатно у Србија се продаваат овие средства во продавница и даваат фискална.
______________________ Мијак 100 %
JKD
Број на мислења : 3140
Предмет: Re: Акции и заплени на безбедносните сили низ Македонија 17/12/2014, 20:15
Петарди имаш и кај нас што се продаваат легално.
Првата работа поради која не се дозволува тезги да има со петарди,е поради тоа што се нелегални.Втора работа,бидејќи може секој да купи,и дете од 6 години.Трета,поради квалитетот односно не-квалитетот на производите и немањето гаранција од каде е,рок,кој стои зад тие петарди.Поради такви не проверени и кинески петарди од 5та класа,многумина изгубиле прсти или дланки,поради тоа што често се случува пребрзо да пукне петардата.
Гостин Гостин
Предмет: Re: Акции и заплени на безбедносните сили низ Македонија 17/12/2014, 20:15
Зоран напиша:
Alvar напиша:
HolyTemple напиша:
Нема петарди оваа година
Фала богу.
Ја не сум толкав оптимист.
Попатно у Србија се продаваат овие средства во продавница и даваат фискална.
Уште од мало девојче си играш со петарди до ден денес?
Јас се опаметив пред три години кога ми мавнаа рекет на битпазар...
Инаку не сфатив што беше финтата имало 400 000 петарди запленето, па 350 000 па 230 000
Гостин Гостин
Предмет: Re: Акции и заплени на безбедносните сили низ Македонија 18/12/2014, 00:31
JKD напиша:
Петарди имаш и кај нас што се продаваат легално.
Првата работа поради која не се дозволува тезги да има со петарди,е поради тоа што се нелегални.Втора работа,бидејќи може секој да купи,и дете од 6 години.Трета,поради квалитетот односно не-квалитетот на производите и немањето гаранција од каде е,рок,кој стои зад тие петарди.Поради такви не проверени и кинески петарди од 5та класа,многумина изгубиле прсти или дланки,поради тоа што често се случува пребрзо да пукне петардата.
Кај нас се продаваат во Мирновец, сега таа продавница е под друго име ОГНОМЕТИКА. Порано Мирновец (сега Огнометика), беше сместен во Три Бисери во Аеродром, и постојано купував бакљи за на утакмица на Вардар, сега ОГНОМЕТИКА е сместена кај Дом на Печат.
Гостин Гостин
Предмет: Re: Акции и заплени на безбедносните сили низ Македонија 18/12/2014, 00:33
MISFIT напиша:
Инаку не сфатив што беше финтата имало 400 000 петарди запленето, па 350 000 па 230 000
Каков рекет ти мавнале?
Официјално 350 000 петарди. Новинариве се за смеење
JKD
Број на мислења : 3140
Предмет: Re: Акции и заплени на безбедносните сили низ Македонија 18/12/2014, 01:27
Го начекале и му земале пари,мада тоа може да се деси сегде,не мора да е бит пазар ама ај нема везе.
Гостин Гостин
Предмет: Re: Акции и заплени на безбедносните сили низ Македонија 18/12/2014, 02:06
HolyTemple напиша:
MISFIT напиша:
Каков рекет ти мавнале?
Официјално 350 000 петарди. Новинариве се за смеење
Кај мавровка на сред бел ден од позади ни дојдоа група (што разбрав дека редовно правела вакви работи), на мене и другар кога си одевме, ни ја земаа целата пиротехника, а на другарот нов телефон од странство и 2000 денари кеш, јас ги зачував моите 900 денари ама дадов 50ml крв од нос . Важно се извлековме живи и здрави, на другарот нож му извадиле...
Цане
Број на мислења : 87
Предмет: Re: Акции и заплени на безбедносните сили низ Македонија 24/12/2014, 03:21
Предмет: Re: Акции и заплени на безбедносните сили низ Македонија 9/1/2015, 13:38
не знаев каде да го ставам клипов...овде има бајаги луѓѓе,ко цело село да го обучувале.
2:53 обрнете внимание...
Legija91
Број на мислења : 1330
Предмет: Re: Акции и заплени на безбедносните сили низ Македонија 24/1/2015, 18:31
Може некој да ми прате линк од акцијата Диригент кај што падна франкфурт мафија септември 2013 ? Оноа видеото кај што беа свети николчаните, барам цел саат, неможам да го најдам.
______________________ If you're going throw hell, keep going.
Sponsored content
Предмет: Re: Акции и заплени на безбедносните сили низ Македонија
Акции и заплени на безбедносните сили низ Македонија