Предмет: Re: Тенкови - дискусија Чет 30 Aвг 2012, 15:41
Alvar напиша:
Овие дури ми изгледаат и поочувани од нашите. ЏаБест. 50.000$.
Не ме заебавај овие боје од нашите...овие немаат ни чадни кутии ни бирут...прашање е дали ке запалат...овие се негде од првите модели на Т-72,многу просто делуваат...им удриле една рука боја и ајт...ако не функционираат нашите заради бојата мене да ме пјукате...да биле добро не би ги продавале по 50 илјади долари...
Alvar
Број на мислења : 11127
Предмет: Re: Тенкови - дискусија Чет 30 Aвг 2012, 17:04
Не се пржи толку момак, се зезав.
______________________ Si vis pacem, para bellum
Makedon
Број на мислења : 158
Предмет: Re: Тенкови - дискусија Чет 30 Aвг 2012, 18:00
Не ама неколку Дана и неколку Гвоздика би ни завршиле добра работа, се разбира ако се исправни.
Зоран
Број на мислења : 3805
Предмет: Re: Тенкови - дискусија Чет 30 Aвг 2012, 18:48
Makedon напиша:
Не ама неколку Дана и неколку Гвоздика би ни завршиле добра работа, се разбира ако се исправни.
има ЛЕК ЗА РГА -дрнч
SIG
Број на мислења : 6118
Предмет: Re: Тенкови - дискусија Чет 30 Aвг 2012, 19:34
Добро...и Гвоздика е веќе стар и надминат концепт, иако се вели дека артилеријата нема старост но тешко е да се најде некоја која би била во добра состојба. Кога ќе се одлучиме за самоходни хаубици ништо чудно од Пољаците да земеме, дали половни или нови незнам али..
Makedon
Број на мислења : 158
Предмет: Re: Тенкови - дискусија Чет 30 Aвг 2012, 21:01
Frogfoot напиша:
Добро...и Гвоздика е веќе стар и надминат концепт, иако се вели дека артилеријата нема старост но тешко е да се најде некоја која би била во добра состојба. Кога ќе се одлучиме за самоходни хаубици ништо чудно од Пољаците да земеме, дали половни или нови незнам али..
Па не е лошо натаму да тргне АРМ, "Бумар" беа тука на презентација зборам во сала да понудат што може нам да ни одговара, веројатно во иднина ќе има и презентации на Криволак, со цел воочување на реалните можности на орудијата. Се надевам на Росомак , може и тоа како самоодна хаубица и по некоја модернизирана Шилка за ПВО