|
|
| Војнички песни | |
|
+20Alvar beowulf Smrtnikot IgorM leopard alexmkd BABUN Legija91 Goust Зоран Iko Генерал mitmile Subzero meth tonin SIG Makedon Momak od Gjorce AlexGreat 24 posters | |
Автор | Порака |
---|
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Војнички песни 9/11/2013, 09:45 | |
| - Frogfoot напиша:
- Ајде честито брате! Ајде пиши репорт како е што е што правите и сл. и ако ти треба Нокиа 3310 имам една
Е па вака атносверата е права војничка,старешините се иживуваат(барем до заклетвава) со нас,имавме право на слободно време од 4 до 5 но поради тоа што побрзо се стемнува и тоа ни го укинаа,и за тоа време чистиме,од кога ке се стане од 6 па се до 10 навечер нема одмарање и седње или се работи,чисти,часови,вежбање итн. право на посета имаш исто така од 4 до 5,и право во кантина(освен ако не фатиш кривина,или не те види некој старешина),ако сакаш на време да се средиш(избричиш,измиеш заби и сл.) ке станеш порано како мене зашто сме 50 војници во едно ВЦ.Користење на мобилни со камера е строго забрането(им прогледаа низ прсти тие што ги донесоа ама од кога ке се вратиме во касарна ке им бидат одземени истите ако пак ги донесат),а заради еден бујаш кој го фатија како слика сега забрането ни е да користиме билокаков телефон до 4 саат попладне.Првите денови беа потешки дур не се навикеш,а како поминуваа деновите така се станува по интересно и поинтересно.Од понеделник се водиме како вистински војници и нема да не је*ат толку,ке имаме појше обука,теренска и практичка,ќе се почне со вежбање(трчање,полигон,итн.),гаѓање(денски и ноќни),и ред други рабори...За храната искрено не очекуваав да е толку добра,од мене имаат оценка од 1до5 3,9,имаме три оброци на ден + маредна.До сега се откажаа накај 12 машки и ниту едно девојче П.С. Ке дојдат од емисијата Талкачи да не снимаат ке спијат,јадат,чистат со нас и ред други работи,ке го претстават војничкиот живот денес во АРМ | |
| | | Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Војнички песни 9/11/2013, 11:19 | |
| Ајде, ајде... не е страшно ќе издржиш. Башка сега есен, ќе се занимавате малку со лисја во слободно време. Кога ќе почне обуката ќе стане и поинтересно... па гаѓање, ова она... лета време. Инаку и јас бев Октомвриска класа и баш ме присети на моите војнички денови. P.S. Со што униформи ве задолжија? ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
| | | Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Војнички песни 9/11/2013, 12:17 | |
| Ма какво откажување,тешко беше првите три дена,после тоа се поинтересно и поинтересно,сега + ке има гаѓање полигон,нема само да се чисти...Чим си бил октомвриска класа знаеш што значи есен во војска... Униформа стандарт Пустинска,од се по два пара... | |
| | | alexmkd
Број на мислења : 122
| Предмет: Re: Војнички песни 12/11/2013, 19:22 | |
| 3 месеци замина или , за проф. војник ? | |
| | | SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Војнички песни 12/11/2013, 19:27 | |
| | |
| | | alexmkd
| Предмет: Re: Војнички песни 12/11/2013, 19:37 | |
| ami kako so citaam super e a , eden komsija moj kazva koga bil toj sranje bilo | |
| | | alexmkd
| Предмет: Re: Војнички песни 13/11/2013, 22:32 | |
| | |
| | | Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Војнички песни 22/11/2013, 20:03 | |
| И јас се чудев,по зборењето на други што биле предходно...Иначе овој викенд сум дома а од пон на прекоманда,ја највероватно ке идам Петровец...Позз Дружино...
Темава Кантина на форумов се води како секундарна,но во војничкиот живот е битна и да не беше таа... Аирлија нека е батка. Имаше ли гагање со ПАП или со АП. | |
| | | Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Војнички песни 22/11/2013, 20:09 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- И јас се чудев,по зборењето на други што биле предходно...Иначе овој викенд сум дома а од пон на прекоманда,ја највероватно ке идам Петровец...Позз Дружино...
. Темава Кантина на форумов се води како секундарна,но во војничкиот живот е битна и да не беше таа... Аирлија нека е батка. Имаше ли гагање со ПАП или со АП | |
| | | Momak od Gjorce
| | | | Sponsored content
| Предмет: Re: Војнички песни | |
| |
| | | | Војнички песни | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете да одговарате на темите во форумот
| |
| |