Одлично оружје,кој што сака нека зборува.Ама ипак јас би го избрал мини ми пара моделот затоа што е многу полесен.Затоа што верувајте при долги маршови со ова железо,ви доаѓа да го фрлите од вас.
Имам читано доста коментари од американци кои не можат да го смислат... но сепак со напомена дека функционираат добро додека се понови и во ОК состојба, проблемите следат откако ќе ги изнапукаат до распад. Мада, по таа логика кое оружје функционира добро после испукани 100-тици илјади куршуми (освен Glock )?
Си имал прилика да ги споредиш М249 со орегинален FN Minimi, има некоја разлика во квалитет и изработка?
Имам читано доста коментари од американци кои не можат да го смислат... но сепак со напомена дека функционираат добро додека се понови и во ОК состојба, проблемите следат откако ќе ги изнапукаат до распад. Мада, по таа логика кое оружје функционира добро после испукани 100-тици илјади куршуми (освен Glock )?
Си имал прилика да ги споредиш М249 со орегинален FN Minimi, има некоја разлика во квалитет и изработка?
NZ - FN Minimi 7.62mm (t.n. Maximi).
Другар,митралезот е сон.Лесен е за одржување,застој може само да направи ако рамката е неисправна или реденикот,инаку немаш мака.Rate of fire има одличен,главната намена на 249 е да овозможи потиснувачки оган врз непријателот,и тоа и го прави беспрекорно.Секоја една работа има рок,таке е и 249.Ете и кај нас има некои со испукани околу 5000 комада и нема никаков проблем.Искрено сум немал можност,ама лично за мене ти велам дека ФН Пара го бирам само поради должината и тежината.Затоа што 249 празен е 7,7 кг,торбичкита со 200 куршуми тежи 3.4 кг.Соберено тоа заедно тежи колку МГ 3.Кратко кажано премногууууу.
The Ministry of Defense of Georgia has announced that units of the Georgian Defence Forces received modern M2А1 machine guns, MK19 grenade launchers and an additional batch of M249 light machine guns.