| Тромблонска мина VS Подцевна гранатофрлачка | |
|
+10Генерал Зоран beowulf volcko1 SIG Alvar jak kocov AlexGreat Тачка 14 posters |
|
Автор | Порака |
---|
beowulf
Број на мислења : 765
| |
| |
SIG
Број на мислења : 6118
| Предмет: Re: Тромблонска мина VS Подцевна гранатофрлачка 15/6/2012, 14:02 | |
| Здраво, Волчко, се гледа дека имаш искуство, би било ред почесто да не дружиш и да разговараме Имаш ракувано со фрлач на гранати, М203 или нешто слично? Инаку, за 2001 имам слушано дека некој војник добил и потрес на мозокот бидејќи во шлемот го погодил тромблон со осигурач на него и на среќа не се активирал. Инаку, Бог те чувал од неписменоста на терористите Дали ти, бидејќи очигледно имаш учествувано во војната 2001, примети одстапување од прецизноста на пушката со тромблонскиот додаток за разлика кога не го носеше? И мислам дека МВР набави Бугарски калашникови (црните) а не Украински. | |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: Тромблонска мина VS Подцевна гранатофрлачка 15/6/2012, 14:12 | |
| Ми мислеше ни на класика, туку мислеше на Шварценегер во Терминатор, мислам таму имаше ваква справа П.С Не би рекол дека вибрира калашов, него ради трзајот можеби делува така... а фрлачов е ГП-25 , значи од 30мм додека ГП-34 е 40мм, а имаме и ГП-30 , каква варијанта е незнам. Еве слика на АН-94 со ГП-34. | |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: Тромблонска мина VS Подцевна гранатофрлачка 15/6/2012, 14:13 | |
| | |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Тромблонска мина VS Подцевна гранатофрлачка 15/6/2012, 16:39 | |
| Имаше секакви, се дигна паника па доагаа од сите страни. | |
|
| |
Зоран
| Предмет: Re: Тромблонска мина VS Подцевна гранатофрлачка 15/6/2012, 16:40 | |
| Слични на долниве имаме од ХК. додуша во полиција. | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Тромблонска мина VS Подцевна гранатофрлачка 15/6/2012, 19:20 | |
| И мислам дека МВР набави Бугарски калашникови (црните) а не Украински.[/quote]
За Бугарските ( црни ) од пракса можам да кажам дека во права смисла на зборот се Бугарски. По подолго рафално користење доаѓа до загревање на цевката и до одстапување од прецизноста. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
volcko1
Број на мислења : 19
| Предмет: Re: Тромблонска мина VS Подцевна гранатофрлачка 16/6/2012, 00:49 | |
| na eden punkt vo tetovo na policajcite im donesea trombloni a oni zalnite nemat pojma kako da gi koristat i ide eden niven staresina i im drzi obuka kako da gi pukat i on go izvadi stranicnio osigurac ja namestuva minata i ja ispukuva i ceka nekoja minuta i vika "ovie se rasipani ne gi biva" ne se krivi policajcite a i nivnite staresini treba nekoj da im pokaze povtorno ke se vratum na slucajo odime nie zimime dva tromblona gi mestime na puskata i im pokazuvime kako treba im kazuvime deka ima dva osiguraca gi ispalime i esplodiraa.bez obuka nisto. so tromblonski dodatok mozis da dejstvuvis isto kako i so razbijaco ili kompezatoro nema nikakvi otstapuvanja na preciznos bidejki zrnot nema nikakov dopir so dodatoko a za nabavkata na AK vo toj period go sobraa celo gubre od istocna evropa znam eden slucaj koga go napadnaa punkto alasevci eden nas pripadnik imal bugarska AK i ispukal dve ramki avtomatski i posle puskata se stopi se razglobi smesno ama vistinito vo sred borba puskata da ti se rasklopi po zaeban rabota nema | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11113
| Предмет: Re: Тромблонска мина VS Подцевна гранатофрлачка 16/6/2012, 14:38 | |
| Навистина не ми е јасно зошто не се купуваше во тоа време пешадиско оружје од Русија? Белким немавме ембарго од нивна страна.. или?
М70АБ2 покрај ладно кованата цевка.. ми се чини дека има и нешто подебела од бугарските АК, или грешам? Покрај Руските, Романските и Источно Германските... колку знам Заставинете важат за едни од поквалитетните. | |
|
| |
Зоран
| Предмет: Re: Тромблонска мина VS Подцевна гранатофрлачка 16/6/2012, 15:14 | |
| Ако мислишна они со бакелитна дршка да ( личи на дрвен) Арсенал е солидна фабрика , да не се лажеме мегуи себе. | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Тромблонска мина VS Подцевна гранатофрлачка | |
| |
|
| |
| Тромблонска мина VS Подцевна гранатофрлачка | |
|