Ова е тоа што го има и кај нас. Многу ме нервира типов затоа што очигледно е дека нема поим што зборува. Тропа глупости од типот дека харпунот му имал чуден изглед, не знае да го спакува како што треба па затоа тешко можеше да ги извади сите елементи. Што се однесува до самиот нож и јас не сум баш импресиониран од него, ама целиот концепт според мене е солиден.
Туку Бео, што мислиш за квалитетот на овие ножеви?
______________________ Потта штеди крв!
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
Предмет: Re: Борбени ножеви 1/9/2013, 09:41
Не мислев за нараќување туку за увезување кај нас,ипак да си прашате дали ке ви дозволат да го увезете,тие може прават пратки до МК,но дали кај нас може ова да се протне,и ако може видете колку е царина за истиот,да нене ви се исплати да го купувате...
beowulf
Број на мислења : 765
Предмет: Re: Борбени ножеви 1/9/2013, 20:16
Генерал напиша:
Незнам Генерале. Спрема цените очигледно е дека се фалсификувана роба, но тоа не мора да значи и дека се до толку лоши. Треба да купиме па да видиме дали се употребливи или се за вканта.... или евентуално за украс. Иначе и мене ме бендиса survival ножот. Толку многу ситници напикале во него и во футролата што стварно би сакал да имам еден таков во ранецот.
Генерал
Број на мислења : 2343
Предмет: Re: Борбени ножеви 1/9/2013, 20:56
beowulf напиша:
Генерал напиша:
Незнам Генерале. Спрема цените очигледно е дека се фалсификувана роба, но тоа не мора да значи и дека се до толку лоши. Треба да купиме па да видиме дали се употребливи или се за вканта.... или евентуално за украс. Иначе и мене ме бендиса survival ножот. Толку многу ситници напикале во него и во футролата што стварно би сакал да имам еден таков во ранецот.
Веќе кажав дека имам искуство со таков нож, поточно со вториот што го објавив и ми се допаѓа концептот. Згора на се кај Кинезиве ми се допаѓа и ножот што не беше случај кај овој со кој работев иако беше оригинал.
Единствен проблем останува процедурата за набавка на нож. Немој да го земат на царина. За плаќање царина не постои основ затоа што има помала вредност од 45 евра но дали ќе дозволат да помине не знам и тоа ме мачи.
______________________ Потта штеди крв!
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
Предмет: Re: Борбени ножеви 1/9/2013, 22:31
Испратиим порака,ке ти вратат ке ти кажат,ја им имам праќано прашања за царина за електроники некој,ке ти кажат...