Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 14/2/2024, 08:48
РИС напиша:
Па мислам дека ако ни дојдат русите на граница војската ќе ни се предаде , а народот ќе ја подржи и дека западњациве го имаат тоа во предвид и не им се брза да не наоружаат .
Ako stigne ruska vojska do nasa granica znaci nato veke go nema a i cel svet a toa nema teoretski sansi da se sluci edinstben problem ni se komsiite nasi i ako bidne nesto toa ke bide od niv ne od rusite razlikata e so 2001va se najde ukraina ni prodade oruzje i orudija ama sega ke nema koj da ni prodade ako ni zatreba..
gol_den_phantom69
Број на мислења : 635
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 14/2/2024, 08:54
Macedonian Knight напиша:
Поголема опасност имаме од НАТО членки и протекторати него од Русите ако ни се појават на граница. Тоа што огромен дел од политичката елита се сервилни ликови е друго. Најголема одговорност за целава ситуација имаат припадниците на безбедносните сили, бидејќи они дозволија се тоа да се случи, не го штитеа македонскиот устав, потфрлија во задачата.
Dojdi kaj nas vo ARM ili otidi vo MVR vidi so se slucuva pa posle zbori deka nie sme krivi sekoj si ima familija da prehrani na 2 milioni slepci 15 000 vojnici i policajci li ke ja opravat rabotata koga narodot si glasa
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 14/2/2024, 12:41
Мисли на команден кадар тоес генерали,тие се највише за еб*ње за состојбата во АРМ,испаднаа нај големи послушници
gol_den_phantom69
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 14/2/2024, 14:24
Momak od Gjorce напиша:
Мисли на команден кадар тоес генерали,тие се највише за еб*ње за состојбата во АРМ,испаднаа нај големи послушници
2018ta i gi odzemaa site ovlastuvanja na generalite i NGS e ceremonijalno veke ministerstvo odlucuva se
Macedonian Knight
Број на мислења : 325
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 14/2/2024, 15:53
gol_den_phantom69 напиша:
Поголема опасност имаме од НАТО членки и протекторати него од Русите ако ни се појават на граница. Тоа што огромен дел од политичката елита се сервилни ликови е друго. Најголема одговорност за целава ситуација имаат припадниците на безбедносните сили, бидејќи они дозволија се тоа да се случи, не го штитеа македонскиот устав, потфрлија во задачата.
Dojdi kaj nas vo ARM ili otidi vo MVR vidi so se slucuva pa posle zbori deka nie sme krivi sekoj si ima familija da prehrani na 2 milioni slepci 15 000 vojnici i policajci li ke ja opravat rabotata koga narodot si glasa
Земаш плата за да чуваш држава и устав, без разлика дали си АРМ или МВР, задолжен си за безбедност и ред во држава. И јас исто имам семејство , не сум копиле најдено на улица, така да тие изговори на друг дај ги. Одговорност имаат безбедносните служби од обичен чиновник до генерал, колку поголем ранг толку поголема одговорност.
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 14/2/2024, 16:15
АРМ не дејсвува на своја рака нема такви ингеренции според устав,а уставот беше сменет у собрание,што да праат луѓето,криви се тие што ги водат генералите,за се се они криви
И за стандард на плати и состојба во АРМ и друго
gol_den_phantom69 likes this post
gol_den_phantom69
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 14/2/2024, 17:08
gol_den_phantom69 напиша:
Земаш плата за да чуваш држава и устав, без разлика дали си АРМ или МВР, задолжен си за безбедност и ред во држава. И јас исто имам семејство , не сум копиле најдено на улица, така да тие изговори на друг дај ги. Одговорност имаат безбедносните служби од обичен чиновник до генерал, колку поголем ранг толку поголема одговорност.
Nema da se raspravam pak ke ti kazam dojdi bidi vojnik/policaec i probaj da go odbranis ustavot pa ke razgovarame pak ama megju resetki
РИС
Број на мислења : 2555
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 20/2/2024, 20:11
Што бидна со донацијата од Норвешка , ја поделија по батаљони , или уште се некаде паркирани на куп ?
ESN
Број на мислења : 1594
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 20/2/2024, 22:10
РИС напиша:
Што бидна со донацијата од Норвешка , ја поделија по батаљони , или уште се некаде паркирани на куп ?
LMAO,вицови кажуваш. Ме насмеа
______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
РИС
Број на мислења : 2555
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 20/2/2024, 22:25
Мртов , озбилен сум , нели ги донесоа камиони СКАНИА Р 93 , џипови МЕРЦЕДЕС , и борбени CV90 , или уште се чека примопредаја ?
Sponsored content
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)