| Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) | |
|
+9Goust SIG Momak od Gjorce Alvar D21g gol_den_phantom69 BoyfromKavadarci РИС ESN 13 posters |
|
Автор | Порака |
---|
РИС
Број на мислења : 2555
| Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 12/10/2023, 20:06 | |
| Добро , ако се наши , ќе се слушне утре , задутре, ако не се наши , никому ништо , штета што не си ја загледал регистрацијата . | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 12/10/2023, 20:54 | |
| - РИС напиша:
- Дај боже да се наши , во кој правец одеа ?
Алвар е по камионите , можеби ова е тајната модернизација што неќеше да ни ја каже . Не знам за ова. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
BoyfromKavadarci
Број на мислења : 624
| Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 12/10/2023, 21:17 | |
| Da imaat nasive dobieno nekoa donacija 10 vlecni voza bi bilo svarno dobro , cim imalo nasi vojnici pokraj niv po nekoja logika valjda se nasi...ke se doznae denovive. | |
|
| |
РИС
| Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 13/10/2023, 17:59 | |
| Дали ВЛЕЧНИТЕ ВОЗОВИ спаѓаат под терминот СПЕЦИЈАЛНИ ВОЗИЛА ? | |
|
| |
BoyfromKavadarci
| Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 13/10/2023, 20:45 | |
| Spagjaat i vo inzinerskiot del bidejki se koristat i za masini koj so se potrebni za inzinerijata , ne samo za voeni vozila , no da moze da se klasificiraat i kako specijalni vozila. | |
|
| |
РИС
| Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 13/10/2023, 20:57 | |
| Па зборот ми е ако спаѓаат под СПЕЦИЈАЛНИ ВОЗИЛА , знам дека со САД имаме потпишано договор за набавка на специјални возила , ама министерката се среќаваше и со италијаните, па може потпишала и за влечни возови , иако незнам што ќе им правиме на 10на нови , кога овие 2 исправни и другите 2 да се направат мислам дека се доволно 4 исправни . | |
|
| |
BoyfromKavadarci
| Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 13/10/2023, 23:47 | |
| Od amerika sigurno ne se vlecni vozovi bidejki amerite imaat Oskosh ,a za italijanski prv pat slusam deka imame dogovor za nabavka i cisto sumljam vo toa ... 10 vlecni voza se sosema dovolni za potrebite na nasata armija , kako 2 toa e nisto ... | |
|
| |
РИС
| Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 14/10/2023, 00:07 | |
| Па незнам , тенковите ги дадовме , за МТ ЛБ и БМП 2 е знак прашање дали се останати , на СТРАЈКЕРИТЕ и ЈЛТВ и другите возила не им треба влечен воз , едино ако се расипани па треба да се пренесат до работилница , едина потреба се за инжинериските машини . | |
|
| |
gol_den_phantom69
Број на мислења : 635
| Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 15/10/2023, 12:38 | |
| - РИС напиша:
- Па незнам , тенковите ги дадовме , за МТ ЛБ и БМП 2 е знак прашање дали се останати , на СТРАЈКЕРИТЕ и ЈЛТВ и другите возила не им треба влечен воз , едино ако се расипани па треба да се пренесат до работилница , едина потреба се за инжинериските машини .
Ne se i uste ama u skoro vreme 🫣 | |
|
| |
РИС
| Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 15/10/2023, 13:02 | |
| Така , ќе ни ги земат и тие 11 цевки од 30мм , и после комотно можеме да си го држиме во раце ако не нападне нашиов балкански ХАМАЗ , освен , ако со новата доктрина на трошење повеќе пари во одбраната , не ни се дозволи да купиме нешто појако од 12мм . | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) | |
| |
|
| |
| Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) | |
|