Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 3/11/2017, 08:59
Момци, како ви фаќаат око пресудиве?Јас мислам дека времетраењево на пресудиве е поттик и во иднина да се прават такви акции. Ослободителна пресуда, абе ајде, немал доказ, стварно? Сметајте со новиот законот за преполовување на казната,ќе им се намалат години, па после следат викенди слободни итд,итд.Кога за вакви дела не успеавме како пример да рокнеме максимални доживотни робии,без право на помилување, комплетно може метла во гз да си шибнеме и да пробаме да летаме. Јас се извинувам на вокабулар,ама не се издржува. Аха да, слушам протести ќе имало, гледам вчера низ населба коли знамиња музика во знак на одушевување за времетраењето на пресудите. Ако некој треба да протестира,треба ние како нација, за овој ташаклар што се игра. Имам уште за оваа тема, ама неможам да пишувам, крајно разочаран.
Alvar
Број на мислења : 11101
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 3/11/2017, 13:13
Кога не се реши цела група тогаш и таму сега ќе си касаме од газот. Екстремно лошо организирана акција која не чинеше и ќе не чини премногу и во иднина. Скор од 1-1 е најблаго речено катастрофален, не знам дали тоа се должеше на недоволната обученост на единиците, неопременост, или лоша процена (или најверојатно се заедно)... ќе видиме во иднина.
Требаше да ги изолираат објектите во кои се наоѓаше џганот шпонски и да се заредат со термобарички РПГ проектили додека не ги направеа градежен шут, а не да се пушкараат со нив цел ден. И по 27 години независност и воен конфликт, уште не научивме како се чува држава... но тоа се должи на менталитетот на колосален шупак кој го има македонецот, не на надворешниот фактор.
Штом работата се сведе на правда по македонски судови, однапред пиши пропало.
______________________ Si vis pacem, para bellum
Alvar
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 3/11/2017, 13:18
Еве ги, вечните жртви.
______________________ Si vis pacem, para bellum
Alvar
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 3/11/2017, 13:36
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 3/11/2017, 14:54
За акцијата не коментирам.Имаше цела палета на можности кои можеа да се искористат,исто така и толку работи што не ги знаеме,околу кој се плетат митови,легенди,преданија,филозофии.Мене поентата ми беше околу времетраењето на пресудите и ослободителните пресуди.Абе како може никој,ама никој да не пише нешто,на интернет на телевизија,абе толку ли писмени а во реалност неписмени сме,пошто се ние знаеме.Еднаш не се обединивме околу акцијата,мене не ми е важно кој се кривците од другата страна,важно ми е,јас,тој до мене и другарот во униформа од братска институција секогаш да биде во право во ваков случај.Гледајте што се случува за обвинетите,500 000 теории и верзии се изнесоа.Не пукале тие ,во самоодбрана било.И тоа се брани колективно,цела нација застанува зад тоа.Еве уште чекам да се изјаснат луѓево,во ред ли е?Не ли е во ред?Просто прашање?Затоа што,на овие пресуди ставете,намалување на казна,поради,како што наведоа пред кратко време (немање услови во затвори,неправедно осудени,помилувања,жалби на пресуди,право на викенди) Па така пример на тој со 20 години казна,ќе му се фати да лежи 14,откога се ќе се заврши,ќе поминат години,следи помилување,имињата ако некој ги препознае ок ако не пак ок,и онака штуро соопштение има во јавноста.Ако се сеќавате ,целиов сличај се судеше одново,зошто затоа што изчезнале докази,се само да се дадат казни пресметани во години.Затоа се што не е доживотна робија,е понижување за нас.Добра одлука на (независното ) судство нема што ,добра ,за пофалба,пример во светот.И оние силни емисии,дуели,аналитичари,експерти.кај се да ги видам,што ќутат,оние професори,интелектуалци?нема никој,као у реду е,така требаше да биде,ја така го разбирам тоа.Незнам оваа ситуација по ранг ми е веднаш по рамковен договор,ете до толку е понижувачка.И имаат ,,право,, оние ороспиине по ФБ што урлаа и пишуваа ,,Куманово да ви се деси,,
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 3/11/2017, 15:45
Ma у друга држава оној мрсулон би се срамел да им биде адвокат
Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 3/11/2017, 16:10
Дечки, криво сме наседени, џабе трошиме килобајти, мегабајти по нетов за се објасниме колку чиниме или не чиниме. Судството кај нас е no comment, од која страна и да го фатиш тој сегмент од државата е до толку контаминиран да не верувам дека било когаш ќе се оправи. Со било која од багриве на власт.
Пак ќе ги спомнам по којзне кој пат евреиве, они палестинскиве терористи ај што ќе ги утепаат без пардон... идат со оклопен Caterpillar D9 во населбата кај што живеел џганот, и му ја рамнат куќата со земја... нема судење, жалби, разгледување на жалби, првостепени комисии, второстепени комисии, повторни судења... терористот кај девиците, куќата со булдожер палачинка.