| Шеми на фарбанје во АРМ | |
|
|
|
Автор | Порака |
---|
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Шеми на фарбанје во АРМ 4/10/2017, 20:37 | |
| Една тема за шемите на фарбанје во АРМ,или пак поточно не фарбање.За големото „шаренило“ од едно бојни и маскирни шеми на фарбанје на борбените и транспортните возила.
| |
|
| |
Momak od Gjorce
| |
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Шеми на фарбанје во АРМ 4/10/2017, 21:10 | |
| Потребно е воведување на маскирна шема во која би се префарбале сите постоечки возила,и сите во иднина набавени или добиени.Со тоа ке се добие еднобразност,унифицираност и распознавање на возилата на АРМ со возила на други армии. Еве еден мој предлог на маскирна шема на ТМ-170,нешто слична на онаа маскирна шема која ја користи полската армија.Не сум многу вешт со фотошоп но за како замисла ке помине... | |
|
| |
leopard
Број на мислења : 583
| Предмет: Re: Шеми на фарбанје во АРМ 4/10/2017, 23:40 | |
| Добра е темата, штета што не се разбирам во фотишоп.,да се надеваме дека некому ќе му тргне од рака. Со напомена дека декоја шема различно легнува на одредено возило. Јас сепак мислам дека шема со остри краеви ќе е подобра. | |
|
| |
debarska
Број на мислења : 83
| Предмет: Re: Шеми на фарбанје во АРМ 5/10/2017, 00:53 | |
| мене ме бендисува како се офарбани Т72
| |
|
| |
debarska
Број на мислења : 83
| Предмет: Re: Шеми на фарбанје во АРМ 5/10/2017, 01:11 | |
| [quote="debarska"]мене ме бендисува како се офарбани Т72 | |
|
| |
leopard
| Предмет: Re: Шеми на фарбанје во АРМ 5/10/2017, 10:42 | |
| Т-72 практично и немаат камуфлажа,поголемиот дел од нив.Тоа е микс на повеќе дезени и бои.па така тенковите на места се префарбувни и полињата на боите немаат јасна граница,од каде почнува една а завршува друга боја,излупена е бојата,нанесувана е друга со четка,дури на некои делови има и сина боја,Мал дел се во оригиналната советска камуфлажа.Еден ТЗИ и Т-72 беа префарбани во Струмица од цивилен автолакерски сервис во глос-сјајна завршница со светли нијанси,беа покажани 2003 мислам на ТТ збор. | |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Шеми на фарбанје во АРМ 5/10/2017, 12:09 | |
| Toа погоре не е наш Т-72,мислам дека е Фински,oваа е маскирната шема... | |
|
| |
leopard
| Предмет: Re: Шеми на фарбанје во АРМ 5/10/2017, 12:21 | |
| Да таа е,имав јас и од Т-72 слика ама на другиот лаптоп ми е.Пустинската боја преовладуваше. | |
|
| |
Momak od Gjorce
| |
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Шеми на фарбанје во АРМ | |
| |
|
| |
| Шеми на фарбанје во АРМ | |