|
|
| МВР - новости | |
|
+36IgorM ace89 gunner tose ESN assasian Dejan N Iko Panter JKD РИС alexmkd dt71 marinium Smrtnikot Legija91 momo shady3 macko23 Zajcef dejand Makedon Gero beowulf Mrshajnoski Subzero Goust Alvar Wolf filip555 Генерал Зоран meth AlexGreat Momak od Gjorce SIG 40 posters | |
Автор | Порака |
---|
Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: МВР - новости 13/4/2015, 21:53 | |
| - JKD напиша:
- баш сега зборам со другар,татко му окапал на работа,имало азиланти многу,црнчуги,на железничка...фулл бил центарот и ги оставиле да се шетаат,вика ги следеле,од грција ги пуштале навака,а во србија(наводно) ја поредиле војската и полицијата и имн аредиле ако поминуваат да пукаат а тука не смееле ни рака да кренат на нив...сега може и проблеми да прават,може и локалното население да ги закача...
Не е баш туку така. Точно е дека од Грција навака ги пуштаат, меѓутоа ние за нив сме транзитна земја и целта им е да стигнат до Унгарија (ЕУ), нормално Србите доколку ги фатат во нивната земја најчесто ги пуштаат накај Унгарија. Бидејќи прифатниот центар во Скопје има капацитет за околу 400 луѓе, оние кои ќе бидат фатени во југоисточните делови на земјата или веднаш на границата, повторно присилно се пуштаат во Грција, откако претходно ќе им бидат земени податоци. Во југоисточниот дел на земјата ги има еден куп, буквално си се шетаат низ ридовите во обид да стигнат до Скопје, а некои ги има и низ градот или покрај автопатот. Повеќе пати се имам најдено во ситуација да праам муабет со некои од нив кои успеале да се протнат под седиштата во возовите каде што останале по неколку часа, со цел да ја избегнат царинската контрола и полицијата на грчко-македонската граница. Инаку засега не прават проблеми, се имаат случено можеби 2-3 инциденти со нив во целата земја и тоа е тоа, барем колку што јас сум информиран. ______________________ "Through discipline comes freedom"
| |
| | | JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: МВР - новости 13/4/2015, 23:28 | |
| Немале никакви документи тоа е и проблемот најголем што не знаат ни кој се ни од кај се.Како ќе докажеш дека е од Авганистан или Сирија ? веројатно преку некои испитувања,ама дур ги направиш тие испитувања,кај ќе седи ? и ги пуштаат на велико грците навака.Ние кај да ги пуштаме ? и прашање е на време кога и тука ќе остануваат.И секогаш може да има ислучоци...ете имаше муабети дека косоварине што бегаа,купуваа тука станови по скопјево,по тетово,гостивар...реално по гостивар-дебар становите се многу ефтини,башка за брат тие ќе го шитат за упола,но тоа е друг муабет.
Како и да е,не сме навикнати на нив,нема проблеми пошто стационирани се по тие села запустени кај што има 10-15 жители,ама друго е во град,доволно е дечиштава по аеродром да ги закачаат да ги пцујат,да стане еден да ги тресне од земја ете ти одма проблеми,ќе почнат да ги бркаат низ населбиве да ги тепаат,дупла работа за полицијата. | |
| | | JKD
| Предмет: Re: МВР - новости 17/4/2015, 16:59 | |
| | |
| | | Гостин Гостин
| Предмет: Re: МВР - новости 21/4/2015, 11:56 | |
| Завземена полициската станица во Гошинце Пред малку се случил голем инцидент во полициската станица во село Гошинце, општина Липково, јавува Фокус. Според информациите на медиумот, полициската станица бела заземена од група вооружени насилници, кои наводно го земале оружјето, а полицајците ги избркале. Од МВР ја потврдуваат информацијата и повеќе детали најавуваат за подоцна Црна Хроника 21.04.2015 - 11:51 http://press24.mk/zavzemena-policiskata-stanica-vo-goshince |
| | | JKD
| Предмет: Re: МВР - новости 21/4/2015, 13:10 | |
| Намерно ова да се скрене вниманието,сеа и маша и меддвед ја даваат на сител и малиот ага,се прават само да скренат внимание | |
| | | Гостин Гостин
| Предмет: Re: МВР - новости 21/4/2015, 19:54 | |
| |
| | | SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: МВР - новости 21/4/2015, 20:10 | |
| Премногу проѕирно, премногу! Аматерски! | |
| | | Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: МВР - новости 21/4/2015, 20:55 | |
| - Frogfoot напиша:
- Премногу проѕирно, премногу! Аматерски!
По мене искрен да бидам невозможно , кој си игра со оган навечер се помочува. Онојпат кога ке го исукаш мечот очекувај и глава да ти падне стара добра латинска поговорка. тоа секој под просечен владетел треба да го знае. ______________________ Мијак 100 %
| |
| | | Цане
Број на мислења : 87
| Предмет: Re: МВР - новости 22/4/2015, 02:04 | |
| Добро бе како е можно во полициска станица стационирана на проблематично место, со висок безбедносен ризик, плус на граница да има само 4ца полицајци то мене не ми е јасно. | |
| | | Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: МВР - новости 22/4/2015, 14:08 | |
| - Цане напиша:
- Добро бе како е можно во полициска станица стационирана на проблематично место, со висок безбедносен ризик, плус на граница да има само 4ца полицајци то мене не ми е јасно.
Командир , заменик другите веројатно во патрола. ______________________ Мијак 100 %
| |
| | | Sponsored content
| Предмет: Re: МВР - новости | |
| |
| | | | МВР - новости | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете да одговарате на темите во форумот
| |
| |
| |