Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

МВР - новости

Go down 
+36
IgorM
ace89
gunner
tose
ESN
assasian
Dejan N
Iko
Panter
JKD
РИС
alexmkd
dt71
marinium
Smrtnikot
Legija91
momo
shady3
macko23
Zajcef
dejand
Makedon
Gero
beowulf
Mrshajnoski
Subzero
Goust
Alvar
Wolf
filip555
Генерал
Зоран
meth
AlexGreat
Momak od Gjorce
SIG
40 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 47 ... 90, 91, 92 ... 95 ... 100  Next
АвторПорака
Smrtnikot

Smrtnikot

Број на мислења : 1272

МВР - новости - Page 91 Empty
ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 91 Empty13/4/2015, 21:53

JKD напиша:
баш сега зборам со другар,татко му окапал на работа,имало азиланти многу,црнчуги,на железничка...фулл бил центарот и ги оставиле да се шетаат,вика ги следеле,од грција ги пуштале навака,а во србија(наводно) ја поредиле војската и полицијата и имн аредиле ако поминуваат да пукаат а тука не смееле ни рака да кренат на нив...сега може и проблеми да прават,може и локалното население да ги закача...

Не е баш туку така. Точно е дека од Грција навака ги пуштаат, меѓутоа ние за нив сме транзитна земја и целта им е да стигнат до Унгарија (ЕУ), нормално Србите доколку ги фатат во нивната земја најчесто ги пуштаат накај Унгарија. Бидејќи прифатниот центар во Скопје има капацитет за околу 400 луѓе, оние кои ќе бидат фатени во југоисточните делови на земјата или веднаш на границата, повторно присилно се пуштаат во Грција, откако претходно ќе им бидат земени податоци. Во југоисточниот дел на земјата ги има еден куп, буквално си се шетаат низ ридовите во обид да стигнат до Скопје, а некои ги има и низ градот или покрај автопатот. Повеќе пати се имам најдено во ситуација да праам муабет со некои од нив кои успеале да се протнат под седиштата во возовите каде што останале по неколку часа, со цел да ја избегнат царинската контрола и полицијата на грчко-македонската граница. Инаку засега не прават проблеми, се имаат случено можеби 2-3 инциденти со нив во целата земја и тоа е тоа, барем колку што јас сум информиран.

JKD

Број на мислења : 3140

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 91 Empty13/4/2015, 23:28

Немале никакви документи тоа е и проблемот најголем што не знаат ни кој се ни од кај се.Како ќе докажеш дека е од Авганистан или Сирија ? веројатно преку некои испитувања,ама дур ги направиш тие испитувања,кај ќе седи ? и ги пуштаат на велико грците навака.Ние кај да ги пуштаме ? и прашање е на време кога и тука ќе остануваат.И секогаш може да има ислучоци...ете имаше муабети дека косоварине што бегаа,купуваа тука станови по скопјево,по тетово,гостивар...реално по гостивар-дебар становите се многу ефтини,башка за брат тие ќе го шитат за упола,но тоа е друг муабет.

Како и да е,не сме навикнати на нив,нема проблеми пошто стационирани се по тие села запустени кај што има 10-15 жители,ама друго е во град,доволно е дечиштава по аеродром да ги закачаат да ги пцујат,да стане еден да ги тресне од земја ете ти одма проблеми,ќе почнат да ги бркаат низ населбиве да ги тепаат,дупла работа за полицијата.
Вратете се на почетокот Go down
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 91 Empty17/4/2015, 16:59

МВР - новости - Page 91 11147048_1092394074119678_7408868184220768985_n lol!
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 91 Empty21/4/2015, 11:56

Завземена полициската станица во Гошинце

Пред малку се случил голем инцидент во полициската станица во село Гошинце, општина Липково, јавува Фокус.

Според информациите на медиумот, полициската станица бела заземена од група вооружени насилници, кои наводно го земале оружјето, а полицајците ги избркале.

Од МВР ја потврдуваат информацијата и повеќе детали најавуваат за подоцна

Црна Хроника
21.04.2015 - 11:51

http://press24.mk/zavzemena-policiskata-stanica-vo-goshince
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 91 Empty21/4/2015, 13:10

Намерно ова да се скрене вниманието,сеа и маша и меддвед ја даваат на сител и малиот ага,се прават само да скренат внимание Shocked
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 91 Empty21/4/2015, 19:54

http://www.mkd.mk/makedonija/politika/policiski-oklopni-vozila-se-upatija-kon-karaulata-vo-goshince-foto#1

Леле леле беспилотни терени летаат над теренот... Glava v zid

http://fokus.mk/ushte-pred-dve-nedeli-stojanche-angelov-predupredi-deka-se-mozhni-kreirani-intsidenti-vo-lipkovsko/

Еве уште еднаш за да не се изгуби
SIG

SIG

Број на мислења : 6117

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 91 Empty21/4/2015, 20:10

Премногу проѕирно, премногу! Аматерски!
Зоран

Зоран

Број на мислења : 3805

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 91 Empty21/4/2015, 20:55

Frogfoot напиша:
Премногу проѕирно, премногу! Аматерски!
По мене искрен да бидам невозможно , кој си игра со оган навечер се помочува.
Онојпат кога ке го исукаш мечот очекувај и глава да ти падне стара добра латинска поговорка.
тоа секој под просечен владетел треба да го знае.

Цане

Број на мислења : 87

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 91 Empty22/4/2015, 02:04

Добро бе како е можно во полициска станица стационирана на проблематично место, со висок безбедносен ризик, плус на граница да има само 4ца полицајци то мене не ми е јасно. scratch
Зоран

Зоран

Број на мислења : 3805

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 91 Empty22/4/2015, 14:08

Цане напиша:
Добро бе како е можно во полициска станица стационирана на проблематично место, со висок безбедносен ризик, плус на граница да има само 4ца полицајци то мене не ми е јасно. scratch
Командир , заменик другите веројатно во патрола.

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 91 Empty

МВР - новости
Вратете се на почетокот 
Страна 91 of 100Отиди на страна : Previous  1 ... 47 ... 90, 91, 92 ... 95 ... 100  Next
 Similar topics
-
» АРМ - новости
» АРМ - новости
» МВР - новости
» АРМ - новости
» Воени новости