Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

МВР - новости

Go down 
+36
IgorM
ace89
gunner
tose
ESN
assasian
Dejan N
Iko
Panter
JKD
РИС
alexmkd
dt71
marinium
Smrtnikot
Legija91
momo
shady3
macko23
Zajcef
dejand
Makedon
Gero
beowulf
Mrshajnoski
Subzero
Goust
Alvar
Wolf
filip555
Генерал
Зоран
meth
AlexGreat
Momak od Gjorce
SIG
40 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 43 ... 83, 84, 85 ... 92 ... 100  Next
АвторПорака
Гостин
Гостин

МВР - новости - Page 84 Empty
ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 84 Empty1/2/2015, 17:20

JKD напиша:
Јех колку опозиционери имаме на форумов Very Happy можда не објавуваат такви документи дека се разрешени луѓе од ДБК или БЈБ ?

Тие нели ги има по вести?
Вратете се на почетокот Go down
SIG

SIG

Број на мислења : 6117

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 84 Empty1/2/2015, 17:35

JKD напиша:
Јех колку опозиционери имаме на форумов Very Happy можда не објавуваат такви документи дека се разрешени луѓе од ДБК или БЈБ ?

Млад си ама не и мал. Пробај да бидеш објективен, да мислиш со своја глава, не друг да ти го кори мислењето. И гледај ги работите во поширок контекст, не само она првото што ќе ти падне на памет.

На доброто верувај му додека страда, на вистината додека ја угнетуваат. Wink

И да... верувај дека постојат луѓе што се спремни тоа да го погазат, се дружам со луѓе од службата, и за „татко му„ имаат пофални зборови...за син му, несакаш ни да чуеш.
Panter

Број на мислења : 452

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 84 Empty1/2/2015, 18:49

pred nekolku meseci se primeni 40 luge ako se sekavate imase konkurs za lica so visoko obrazovanie pred da bide raspisan toj za novi 300 policajci, pogolem del od niv se rasporedeni vo UBK i BJB mojot prijatel koj go primija e vo UBK e partiski aktiven so godini vo dpmne a nema nikakvi poznavanja ili iskustvo za vo MVR prva rabota mu e direkno vo UBK a ima i dr vakvi primeni ne e samo toj,sami odlucete kakvi kadri ima vo MVR i dali ke se lojalni na drzavata ili ke se pod vlijanie na partijata koja gi vraboti so isklucok na profesionalcite koi se so godini tamu
Smrtnikot

Smrtnikot

Број на мислења : 1272

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 84 Empty1/2/2015, 18:52

Panter напиша:
pred nekolku meseci se primeni 40 luge ako se sekavate imase konkurs za lica so visoko obrazovanie pred da bide raspisan toj za novi 300 policajci, pogolem del od niv se rasporedeni vo UBK i BJB mojot prijatel koj go primija e vo UBK e partiski aktiven so godini vo dpmne a nema nikakvi poznavanja ili iskustvo za vo MVR prva rabota mu e direkno vo UBK a ima i dr vakvi primeni ne e samo toj,sami odlucete kakvi kadri ima vo MVR i dali ke se lojalni na drzavata ili ke se pod vlijanie na partijata koja gi vraboti so isklucok na profesionalcite koi se so godini tamu

Познавам двајца кои под истите околности, со исти квалитети, станаа оперативци на УБК во југоисточна Македонија.

JKD

Број на мислења : 3140

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 84 Empty1/2/2015, 19:55

Frogfoot напиша:
JKD напиша:

Млад си ама не и мал. Пробај да бидеш објективен, да мислиш со своја глава, не друг да ти го кори мислењето. И гледај ги работите во поширок контекст, не само она првото што ќе ти падне на памет.

И да... верувај дека постојат луѓе што се спремни тоа да го погазат, се дружам со луѓе од службата, и за „татко му„ имаат пофални зборови...за син му, несакаш ни да чуеш.

Па баш поради тоа гледам објективно,дека можда не се објавува тоа.Не сите акции се објавуваат,не сите казни се објавуваат,нели ? не може се да е така црно,демек само обичните плавковци го јадат,овие во ДБК се Бог во државава,што сакаат може да прават,или муабетот што го прават сите мои другари,"знаеш дека тие од 6та управа можат да убијат човек и да не одговараат",мене тие муабети не ми се верни.

И јас имам слушнато лоши муабети,ама што сака нека прави он со неговите бизниси,нека затвара колку сака локални шерифи со пари кои од нелегални ги направиле легални(не дека е поарен) ама секој што денес го гледаме дека има купишта пари,згради,палати,најнови коли,морал да прегази преку многу луѓе и да заебе многу фамилии за да стигне до тоа.Можда не тој газда,ама татко му или дедо му морал да го направи тоа.Јас имам другар кој што има шпедиција,пуни пари,ама некој ги лежел тие пари..ама сега се легални Smile

Мене не ме интересира тоа,мене ме интересира да ги чува интересите на Македонија и на Македонците,друго што сака нека прави.И јас знам едно дете со кое до пред некоја година седевме на клупи у школо,беше нешто физички активен,селско дете,партиски беше активен,сега е во ДБК ама работи како обезбедување.
assasian

assasian

Број на мислења : 304

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 84 Empty1/2/2015, 20:37

JKD напиша:
Frogfoot напиша:
JKD напиша:

Па баш поради тоа гледам објективно,дека можда не се објавува тоа.Не сите акции се објавуваат,не сите казни се објавуваат,нели ? не може се да е така црно,демек само обичните плавковци го јадат,овие во ДБК се Бог во државава,што сакаат може да прават,или муабетот што го прават сите мои другари,"знаеш дека тие од 6та управа можат да убијат човек и да не одговараат",мене тие муабети не ми се верни.

И јас имам слушнато лоши муабети,ама што сака нека прави он со неговите бизниси,нека затвара колку сака локални шерифи со пари кои од нелегални ги направиле легални(не дека е поарен) ама секој што денес го гледаме дека има купишта пари,згради,палати,најнови коли,морал да прегази преку многу луѓе и да заебе многу фамилии за да стигне до тоа.Можда не тој газда,ама татко му или дедо му морал да го направи тоа.Јас имам другар кој што има шпедиција,пуни пари,ама некој ги лежел тие пари..ама сега се легални Smile

Мене не ме интересира тоа,мене ме интересира да ги чува интересите на Македонија и на Македонците,друго што сака нека прави.И јас знам едно дете со кое до пред некоја година седевме на клупи у школо,беше нешто физички активен,селско дете,партиски беше активен,сега е во ДБК ама работи како обезбедување.
Интересите на Македонија хахахах, брат мора да разбереш едини интерес на било кој политичар во МКД се парите парите и парите и сопствената мајка би си ја продале за пари а не државава ,
не за џабе браќава сегде влегоа они било од која партија да се едини интерес им е Албанската кауза , односно поголеми права за Албанците , кај нас очи си копаат браќа едниот Вморовец другиот Од СДСМ затоа не бидува нација од нас се е партиски , системот на вредности не постои

JKD

Број на мислења : 3140

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 84 Empty1/2/2015, 21:06

Дада,они прават се за албанскиот народ,нашиве ништо.

Затоа се испоубија по штабови.

Многу мразам величење на шиптариве,за нијанса се по сложни од нас,ама они повеќе се тепаат и кољат меѓу себе неголи што тоа го прават на нас.
Smrtnikot

Smrtnikot

Број на мислења : 1272

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 84 Empty1/2/2015, 21:16

JKD напиша:
Дада,они прават се за албанскиот народ,нашиве ништо.

Затоа се испоубија по штабови.

Многу мразам величење на шиптариве,за нијанса се по сложни од нас,ама они повеќе се тепаат и кољат меѓу себе неголи што тоа го прават на нас.

И нашите си е*аваат мајка меѓусебно само на друг начин, индиректно. Преку шпионажа, местенки, унишување на бизниси. А овие за секој меѓусебен спор вадат оружје. До менталитетот ќе да е Very Happy

darkness

Број на мислења : 80

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 84 Empty15/2/2015, 16:06

Фрчат казни и откази во МВР

Во текот на минатата недела по спроведена дисциплинска постапка, донесени се 24 решенија против 24 вработени во Министерството поради сторени повреди во работењето, согласно одредбите од член 206 став 1 точки 1, 2, 3, 11 и 14 и член 207 став 1 и точки 4, 7, 8, 11 и 15 од Колективниот договор на МВР. Притоа, на 17 вработени изречена им е мерка – „парична казна”, на три вработени мерка - “запирање на постапката“, на еден вработен мерка - “писмено предупредување” , на двајца вработени мерка - “отказ” и на еден вработен мерка “распоредување еден степен пониско” а се работи за:

Џ.С. командир ПО Групчин, изречена му е мерка „парична казна“ (постапувал спротивно на правилата и прописите на Министерството);

Г.С. самостоен инспектор Единица за ЈРМ изречена му е мерка „писмено предупредување“ (со службено возило отишол дома, наместо да го врати во полициска станица);

Б.Н. виш инспектор за НТ со дрога и оружје НК за КР Радовиш изречена му е мерка „парична казна“ (недолично се однесувал за време на обезбедување на фудбалски натпревар);

Н.Ш. виш инспектор за општ криминалитет НК за КР Струга изречена му е мерка „парична казна“ (не превзел мерки за пронаоѓање на одземеното возило, пронаоѓање и фаќање на сторителот и навремено не го известил ОЈО);

И.И. помлад инспектор за општ криминалитет СВР Куманово, изречена му е мерка „отказ“ (не постапувал по барања на ОЈО и вештачењата за предметите не ги доставувал во законски предвидениот рок)

Г.А. самостоен инспектор во Прифатен центар за странци РЦ за ГР Север изречена му е мерка „парична казна“ (одбил да изврши задача дадена од непосреден старешина);

Д.Р. полицаец ПС од ОН Бит Пазар изречена му е мерка „парична казна“ (му го украле формациското оружје);

З.А. полицаец ПС од ОН Свети Николе изречена му е мерка „парична казна“ (го напуштил позорниот реон);

С.З. полицаец ПС од ОН Свети Николе изречена му е мерка „парична казна“ (го напуштил позорниот реон);

Б.С. виш инспектор Канцеларија за криминалистички работи изречена му е мерка „парична казна“ (не се ангажирал во работењето и доцнел на работното место);

Г.П. инспектор Канцеларија за криминалистички работи изречена му е мерка „парична казна“ (не се ангажирал во работењето и доцнел на работното место);

Т.Т. полицаец за обезбедување на објектиизречена му е мерка „парична казна“ (омаловажувал полициски службеници при превземање на службени дејствија и бил под дејство на алкохол за време на работа);

Д.П. началник Одделение за извештаи за сообарќајни незгоди изречена му е мерка „запирање на постапката“ (нема повреда);

А.М. полицаец за БПС ПО за БПС Струга изречена му е мерка „парична казна“ (внел невистинити податоци во Записник за извршен увид на лице место);

Г.Б. полициски службеник во ПС за ГП Ќафасан изречена му е мерка „парична казна“ (при извршено контрола било консатирано дека оружјето не им било чисто);

Ш.М. полициски службеник во ПС за ГП Ќафасан изречена му е мерка „парична казна“ (при извршено контрола било консатирано дека оружјето не им било чисто);

Т.П. дежурен полицаец во ПС за ГН Охридско Езеро изречена му е мерка „парична казна“ (при извршено контрола било консатирано дека оружјето не им било чисто);

И.И. полицаец администратор-ракувач во ПС ОН Делчевоизречена му е мерка „запирање на постапката“ (нема повреда);

М.Г. Помошник дежурен во ПС ОН Делчево изречена му е мерка „отказ“ (неоправдано отсуствувал од работа три последователни дена);

Ш.Ф. командир на ПО Теарцеизречена му е мерка „парична казна“ (не дошол на работа и не го оправдал отсутсвото);

Џ.С. командир на ПО Групчин изречена му е мерка „распоредување еден степен пониско“ (без да изврши контрола ги потпишувал списоците за реализирани часови, иако на дел од полициските службеници им биле впишани повеќе часови по основ на сменско работење);

Н.Н. полицаец во ПО Ростуше изречена му е мерка „запирање на постапката“ (нема повреда);

Р.П. командир на ПО Ростуше изречена му е мерка „парична казна“ (не учествувал на задолжителната обука и не го оправдат своето отсуство);

Г.Б. водич на безбедносен реон во ПО Групчин изречена му е мерка „парична казна“ (ги изготвувал списоците за реализирани часови, и на дел од полициските службеници им впишал повеќе часови по основ на сменско работење);

Alvar

Број на мислења : 11099

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 84 Empty15/2/2015, 17:17

Цитат :
Д.Р. полицаец ПС од ОН Бит Пазар изречена му е мерка „парична казна“ (му го украле формациското оружје);

Како бе му го украле оружјето!? Shocked

ПишувањеПредмет: Re: МВР - новости   МВР - новости - Page 84 Empty

МВР - новости
Вратете се на почетокот 
Страна 84 of 100Отиди на страна : Previous  1 ... 43 ... 83, 84, 85 ... 92 ... 100  Next
 Similar topics
-
» АРМ - новости
» АРМ - новости
» МВР - новости
» АРМ - новости
» Воени новости