Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 9/5/2023, 16:54
Ops izvini ne vidov deka si pisal Saem za oruzje
РИС
Број на мислења : 2555
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 9/5/2023, 17:01
Нема проблем , да не си запознат што произведува грчката воена индустрија , што би било интересно и за нас ?
BoyfromKavadarci
Број на мислења : 624
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 9/5/2023, 19:13
Grcija najnogu ima oruzje od Americko , Francusko , Germansko proizvodstvo , pred toa i Rusko no sega vekje se smenija rabotite. Nivno domasno proizvodstvo imaa puska snajper Kefeus neznam dali ja pravat seuste , Elbo leonidas i Elbo kentaurus IFV, mi se cine Hekler imaa , M21 Aor isto taka , i mislam nekoj minofrlaci da ne imaa .. Imaat i dosta sorabotka so amerika , ceska , izrael vo remont na vozila kaj niv gi pravat i ako se stransko proizvodstvo , taka da ne deka imaat koj znae kakva voena industrija no ne e ni za potcenuvanje. Koga stanuva zbor za nas iskreno neznam sto bi mozele od niv da zememe , ne mi doagja nisto na pamet..
D21g
Број на мислења : 122
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 9/5/2023, 20:50
Vo kakva sostojba se elvo leonidas 2 vo arm.
РИС
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 9/5/2023, 21:12
Некој напиша дека 5 , 6 се во исправна состојба , а ене ја грчка каде е , сега кога колку толку сме во добри односи , може да се земат резервни делови и да се оправат сите 10 да бидат исправни , нема да боли глава ако се исправни ..
D21g likes this post
ESN
Број на мислења : 1594
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 9/5/2023, 23:36
РИС напиша:
Нема проблем , да не си запознат што произведува грчката воена индустрија , што би било интересно и за нас ?
Леопард 2А6
______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
gol_den_phantom69 likes this post
BoyfromKavadarci
Број на мислења : 624
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 10/5/2023, 12:37
Nekoj mi spomna za Leopard 2A ama ne bev siguren sega mi tekna , znaci vistinito bilo Mislam deka ne bi se nafatile nasite da gi sredat oti realno se stari tocno fakt e toa ali moze da se nafatat edino na donacija nekoj del ili nekoe vozilce vaka da potegnat samite nesto jok
gol_den_phantom69
Број на мислења : 635
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 10/5/2023, 15:08
BoyfromKavadarci напиша:
Nekoj mi spomna za Leopard 2A ama ne bev siguren sega mi tekna , znaci vistinito bilo Mislam deka ne bi se nafatile nasite da gi sredat oti realno se stari tocno fakt e toa ali moze da se nafatat edino na donacija nekoj del ili nekoe vozilce vaka da potegnat samite nesto jok
Aabe kakvi tenkovi na sliki ke gledame samo..
gol_den_phantom69
Број на мислења : 635
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 10/5/2023, 15:09
РИС напиша:
Некој напиша дека 5 , 6 се во исправна состојба , а ене ја грчка каде е , сега кога колку толку сме во добри односи , може да се земат резервни делови и да се оправат сите 10 да бидат исправни , нема да боли глава ако се исправни ..
8 se ne 10
РИС
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 10/5/2023, 15:30
10 ни дадоа грците , акп 2 во меѓувреме одпишале тоа е друга работа , па ако се 8 треба да се потрудат да бидат исправни , гледаме од војната во Украина дека ништо не е застарено само да е исправно .
Sponsored content
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)