Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 10/11/2022, 00:22
Oд снимаката што кружи на твитер,иако не е доволно јасна,се гледа дека камионите се Уаз а не М35,и тој ТЗИ на Т-55 што го имаме ние не е истиот како на видеото,не се ни гледаат Дефендери а и АРМ нема оклопни,има ЕСЗ еден,но не ме чуди дека е пратен мислам ознака мѕ беше ВТ-55А,пошто го бараа Украинците
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 11/11/2022, 00:52
Za što e ovoj posledniov?
Baška, prvite pogore vo taa kamuflaža prvpat gi gledam iskreno, ili vtorpat, mnogu odamna. Koja verzija se tie?
РИС
Број на мислења : 2555
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 11/11/2022, 11:29
Колку е организирана и дисциплинирана една војска е камуфлажната боја на техниката , кај нас имаше покушај пред20на години техниката што се набавува да се офарба во ЛАЈНО бојата , но потоа се прекина , последен пат ја видов на новите инжинериски машини ама еве ЈЛТВ , дојдоа во зелена боја , тоа НАТОвска боја ли е ? Би било добро декларираните единици да си ја имаат таа зелена боја , а останатите да ја задржат лајно бојата ама да се инсистира сите средства да бидат во една од тие две бои .
РИС
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 2/12/2022, 18:17
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 1/1/2023, 16:49
Среќна нова 2023г , многу здравје среќа , радост на сите членови на форумот ОДБРАНА и на припадниците на АРМ . Се надевам АРМ годинава ќе биде поопремена , појака , и конечно ќе почне да пристигнува новата опрема .
BoyfromKavadarci and gol_den_phantom69 like this post
Alvar
Број на мислења : 11101
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 1/1/2023, 17:25
Па за почеток во јануари или фебруари треба да се донесе одлука по основ на тендерот кој беше отворен во октомври чинам, со две ставки на набавка. Секако ќе има повеќе инфо во следниве неколку месеци.
______________________ Si vis pacem, para bellum
РИС
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 1/1/2023, 17:35
Нешто сум пропуштил , за што тендер ?
Alvar
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 1/1/2023, 17:41
Не можам да пишам, сеуште е во процес.
BoyfromKavadarci
Број на мислења : 624
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 2/1/2023, 13:32
Aj za ubavo neka e togas , so i da e 🥳
Alvar
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 2/1/2023, 14:57
Не е нешто крупно, но би требало да е убаво. АКО се истера тендерот како што треба, ќе има добар избор, АКО се тера како што има индиции дека се тера (знаете кај живееме) може и да не биде којзнае каков изборот. Но, да видиме што ќе одберат, па после ќе праиме муабет.
Sponsored content
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)