| Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) | |
|
+18Trifun.L Macedonian Knight ESN Motorola Macedonian09 Birac MISFIT leopard momo BoyfromKavadarci debarska SIG РИС Зоран Smrtnikot Alvar JKD Momak od Gjorce 22 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 13/8/2022, 17:21 | |
| | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 16/8/2022, 08:04 | |
| | |
|
| |
РИС
Број на мислења : 2555
| Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 16/8/2022, 10:00 | |
| Баш ме интересира кој западен хеликоптер го пикирале , ем да им биде транспортен , ем да им биде борбен , некако не ми е верно пошто разговарале со Локид Мартин , дека тоа ќе биде наоружаната варијанта на Црн Сокол | |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 16/8/2022, 11:46 | |
| Јас пак мислам дека освен митролез/и, нема да имаат друго вооружување. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
РИС
| Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 16/8/2022, 11:57 | |
| Во право си , 12мм ќе биде најак калибар во АРМ . | |
|
| |
BoyfromKavadarci
Број на мислења : 624
| Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 16/8/2022, 14:02 | |
| Ubav e planot ama nekako bavno ode modernizacijata , ili mene taka mi se cini... | |
|
| |
РИС
| Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 16/8/2022, 15:01 | |
| Па речиси ништо не дознавме што се планира , освен тенковите и авионите дека се дадени на украина , и наместо борбени ќе имаме повеќенаменски борбени , , ниту се кажа дали се преговара со некого , и за хаубиците до кај е работата , само се спомнуваат ПВО системи но до каде е работата , ништо не кажуваат . | |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 16/8/2022, 15:04 | |
| Кхм... повеќенаменски транспортни, не борбени. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
РИС
| Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 16/8/2022, 15:12 | |
| Па добро транспортни со по едно саќе од ненаведувани проектили или митралези , мада има и појако наоружани . | |
|
| |
BoyfromKavadarci
Број на мислења : 624
| Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 16/8/2022, 17:45 | |
| Povekenamenski se znae so mu e funkcijata , a na borben se znae djabe e tuka nema sporedba toa. Jasno e deka ke ostaneme bez borbeni helikopteri i toa e toa. Jasno e deka ke ostaneme bez osnovno sredstvo oklopno za napad tenk , jasno e deka artilerijata isto ke a nemame , a za PVO da ne zboruvame , aj so nema da kupat nisto ili i da zemat nesto ke bide glupost nekoa donirana .. nemame nie i nema da imame osnovno oruzje za napad a najmalce pa za odbrana. Videte posleden pat koga ARM ima kupeno nesto novo i ke vi stane jasno djabe zboruvame. | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) | |
| |
|
| |
| Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) | |
|