Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)

Go down 
+18
Trifun.L
Macedonian Knight
ESN
Motorola
Macedonian09
Birac
MISFIT
leopard
momo
BoyfromKavadarci
debarska
SIG
РИС
Зоран
Smrtnikot
Alvar
JKD
Momak od Gjorce
22 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 30 ... 56, 57, 58 ... 78 ... 100  Next
АвторПорака
Alvar

Alvar

Број на мислења : 11101

Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 57 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)   Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 57 Empty2/6/2022, 20:49

Комплет за прва помош имаш негде закачено? Евентуално tourniquet (не знам како би дошло на мк) горе над карбинерот.

Инаку вака не е лош борбениот комплет, подобар е каде каде елекот од тоа гунчето турско што го должевте претходно... но оние на БСН со ласерки сечени molle се некако уште подобри. Требало за сите такви, штом се од наша фирма не би требало да е толку голема разликата во цена.

gol_den_phantom69 likes this post

Вратете се на почетокот Go down
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

ПишувањеПредмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)   Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 57 Empty2/6/2022, 21:03

Сам ќе видиш што и како ти треба и како ти лежи ке го подесиш,секоа единица и секој човек посебно си го подесува по мисијата што ја извршува дали како тим или како поединец во тимот

За пешадискиве единици треба во принцип да ти биде што може полесен
gol_den_phantom69

gol_den_phantom69

Број на мислења : 635

ПишувањеПредмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)   Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 57 Empty2/6/2022, 21:10

Alvar напиша:
Комплет за прва помош имаш негде закачено? Евентуално tourniquet (не знам како би дошло на мк) горе над карбинерот.

Инаку вака не е лош борбениот комплет, подобар е каде каде елекот од тоа гунчето турско што го должевте претходно... но оние на БСН со ласерки сечени molle се некако уште подобри. Требало за сите такви, штом се од наша фирма не би требало да е толку голема разликата во цена.
Комплетот за прва помош ми стои во ранецот на панцирот али да можам да го закачам и на панцирот, турникет само медицинарите имаат кај нас,
скоро имаше тендер за 500 турникета па не знам дали ќе ни дадат заедно со комплетот за преживување шо треба да ни го дадат а го има веќе, а ако не ни дадат ќе си порачам од чичко али експрес.За тие на БСН  шо се панцири да подобри се затоа шо си помобилен али се со помала балистичка заштита од овој оти има и балистика плус плочи  а башка шо тие се специјална единица и имаат други задачи за разлика од нас.Проблемот со овие е шо нема помала големина од Л а на мене ми треба С или М и за голем дел од колегите

Alvar likes this post

gol_den_phantom69

gol_den_phantom69

ПишувањеПредмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)   Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 57 Empty2/6/2022, 21:12

Momak od Gjorce напиша:
Сам ќе видиш што и како ти треба и како ти лежи ке го подесиш,секоа единица и секој човек посебно си го подесува по мисијата што ја извршува дали како тим или како поединец во тимот

За пешадискиве единици треба во принцип да ти биде што може полесен
Напротив за специјалците треба шо полесен а пешадинците ко нас шо може повеќе не товараат ко магариња😏

MISFIT likes this post

Alvar

Alvar

Број на мислења : 11101

ПишувањеПредмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)   Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 57 Empty2/6/2022, 21:28

Ајде, ајде... нема армија без прашинари, остај тоа спец-мец. Дур не влезе негде big army што викаат америве, ништо. Smile

SIG

Број на мислења : 6117

ПишувањеПредмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)   Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 57 Empty2/6/2022, 21:29

Fantom vo koja edinica si? Site imate zadolženo vakvi eleci? Ako da, togaš toa e super i golem apgrejd od onie elecine turski ni za na slika što ne se. Neka gi čuvaat za rezervisti pošto stvarno mi e sram da gi gledam od što se grdi a verojatno i nefunkcionalni.

Tvojov izgleda sosema solidno. Okoluvratnikot i štitovite na ramenata se so balistička zaštita?

gol_den_phantom69 likes this post

gol_den_phantom69

gol_den_phantom69

ПишувањеПредмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)   Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 57 Empty2/6/2022, 21:48

Alvar напиша:
Ајде, ајде... нема армија без прашинари, остај тоа спец-мец. Дур не влезе негде big army што викаат америве, ништо. Smile
Да во право си али и во таа голема америчка армија немаат сите Plate Carrier многу единици користат сеуште IOTV  кој е многу сличен на овие ние шо ги имаме
gol_den_phantom69

gol_den_phantom69

ПишувањеПредмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)   Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 57 Empty2/6/2022, 21:53

SIG напиша:
Fantom vo koja edinica si? Site imate zadolženo vakvi eleci? Ako da, togaš toa e super i golem apgrejd od onie elecine turski ni za na slika što ne se. Neka gi čuvaat za rezervisti pošto stvarno mi e sram da gi gledam od što se grdi a verojatno i nefunkcionalni.

Tvojov izgleda sosema solidno. Okoluvratnikot i štitovite na ramenata se so balistička zaštita?
ЛПБ да сите имаме такви али сеуште се користат турските елеци врз овие панцири 😏😏 се тоа шо го гледаш си го купив, да за вратот и рамењата се со балистичка заштита и плус има за мадињата напред 🙂
SIG

SIG

Број на мислења : 6117

ПишувањеПредмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)   Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 57 Empty2/6/2022, 23:04

Kako se stavaat tie eleci nad ova MOLLE? I zošto pobogu, ako se što zastanuva na toj elek, možeš da go staviš na ovoj?
gol_den_phantom69

gol_den_phantom69

ПишувањеПредмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)   Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 57 Empty2/6/2022, 23:17

SIG напиша:
Kako se stavaat tie eleci nad ova MOLLE? I zošto pobogu, ako se što zastanuva na toj elek, možeš da go staviš na ovoj?
Е тука те чекав, ни св Петар нема одговор на тоа прашање 🤣

SIG likes this post

Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)   Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 57 Empty

Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)
Вратете се на почетокот 
Страна 57 of 100Отиди на страна : Previous  1 ... 30 ... 56, 57, 58 ... 78 ... 100  Next
 Similar topics
-
» Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)