Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)

Go down 
+18
Trifun.L
Macedonian Knight
ESN
Motorola
Macedonian09
Birac
MISFIT
leopard
momo
BoyfromKavadarci
debarska
SIG
РИС
Зоран
Smrtnikot
Alvar
JKD
Momak od Gjorce
22 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 23 ... 42, 43, 44 ... 71 ... 100  Next
АвторПорака
РИС

Број на мислења : 2555

Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 43 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)   Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 43 Empty4/9/2021, 20:41

Толку години чекаме да се набави нешто ново , и оп , одма маани , мислам ако на испитувањата не се покажала добра и турците не би ја набавиле за десетина нивни батаљони .Ај белки до крај на година ќе пуштат нога овие џиповиве ЈЛТВ а може 10на СТРАЈКЕРИ , па камиони викаа дека ќе купат .
Вратете се на почетокот Go down
gol_den_phantom69

gol_den_phantom69

Број на мислења : 635

ПишувањеПредмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)   Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 43 Empty4/9/2021, 20:50

РИС напиша:
Толку години чекаме да се набави нешто ново , и оп , одма маани  , мислам ако на испитувањата не се покажала добра и турците не би ја набавиле за десетина нивни батаљони .Ај белки до крај на година ќе пуштат нога овие џиповиве ЈЛТВ а може 10на СТРАЈКЕРИ , па камиони викаа дека ќе купат .
Мислити срати и цвече брати није исто.. тие викаа ногу работи па шушки нишо нема парите се кратат отвори на МО за реализиран буџет ќе видиш колку и за што се потрошени пари за опрема, основните работи ѓи немаме панцир и шлем не е дојдено до хаубици а јлтв страјкери таму накај јуни 2022ра пред да се оди на мисија во летонија сега нишо нема да има
trpe grozni

trpe grozni

Број на мислења : 30

ПишувањеПредмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)   Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 43 Empty7/9/2021, 14:27

Alvar напиша:

Имаме ретко глупи луѓе во МО и во влада воопшто. И 5 пати поскапо да чини се зема бре од амер или енглез, ем проверена и battle proven техника, ем си купуваш грб и поддршка. Лекција која очигледно уште дооооолго време нема да ја научиме.

Ќе земат со што ?? Со два милиони долари муниција не можеме да купиме. Од друга страна, ретко кој донира нешто ново, другите би ни бупнале нешто употребувано и истрошено.

А дека не ми се свиѓа и на мене, не ми се свиѓа. Ама така ни ја водат државата оние кои сме ги избрале.

Momak od Gjorce напиша:
Ја имаат воведено...

Не е работава купување ова е се во пакет на донација кој го потпиша Рада со оној 5 годишен договор пред недела дена,во кој стоеше набавка на артилериски сретства

Не се потполна донација, од прилика платени се на половина цена (половина турците не частат).

РИС напиша:
Би било добро да не се откажува планираната набавка на М119 од САД , мислам дека најноватс варијанта има домет од 19 км , а за турскава пишува 17 км

Заборави на тоа. Еден оперативен дивизион за нас е сосема доволен. Старите М1 во резерва, таман за комплетна артилериска бригада. Поголем проблем е што немаме до толку артилерци.

Зоран likes this post

РИС

Број на мислења : 2555

ПишувањеПредмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)   Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 43 Empty7/9/2021, 15:02

Другар Трпе ,имаш некоја информација , што друго ќе се зима од Турција , што со наши пари , што нивна донација ?
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

ПишувањеПредмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)   Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 43 Empty7/9/2021, 15:35

trpe grozni напиша:
Старите М1 во резерва, таман за комплетна артилериска бригада. Поголем проблем е што немаме до толку артилерци.

Прашање е состојбата на сите М101 хаубици,и кога последен пат имале боево гаѓање со нив,освен со вметната цефка во цефка со 20мм проектил,и оние маневарски за празници,каде во двата случаеви не доаѓа до трзај
SIG

SIG

Број на мислења : 6117

ПишувањеПредмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)   Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 43 Empty7/9/2021, 20:57

Druže Trpe, ti si eden od onie so realno borbeno iskustvo. Smetaš deka e dovolno eden ova što go imame + ova što go nabavuvame za konflikti so ograničen intenzitet na naša teritorija?

Зоран likes this post

trpe grozni

trpe grozni

ПишувањеПредмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)   Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 43 Empty8/9/2021, 10:23

РИС напиша:
Другар  Трпе ,имаш некоја информација , што друго ќе се зима од Турција , што со наши пари , што нивна донација ?

Мислам дека ни тие што набавуваат сеуште не знаат. Very Happy

SIG напиша:
Druže Trpe, ti si eden od onie so realno borbeno iskustvo. Smetaš deka e dovolno eden ova što go imame + ova što go nabavuvame za konflikti so ograničen intenzitet na naša teritorija?

Со добар тренинг и правилна употреба, да. Без тоа како до сега само за сликање, џабе ни е и најнова опрема и униформи изработени од вселенска технологија. Имаме жив пример за тоа од Јемен. Џабе шизички рејбанки, кој некој у пластични влечки југопластика и пешкир украден од последниот хотел кај што бил може да те растури у парчиња ако не знаеш што да праеш со опремата која ја имаш.

Прашајте се зошто на нашите Конкурс ракети им помина рокот на употреба, а истите не ни беа извадени од нивните сандаци за транспорт, да не споменувам дека операторите на нашите БМП-и не ни знаеја дека ги имаме.

Последната промена е направена од trpe grozni на 8/9/2021, 10:32. Мислењето е променето 1 пати
gol_den_phantom69

gol_den_phantom69

ПишувањеПредмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)   Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 43 Empty8/9/2021, 10:31

trpe grozni напиша:
РИС напиша:
Другар  Трпе ,имаш некоја информација , што друго ќе се зима од Турција , што со наши пари , што нивна донација ?

Мислам дека ни тие што набавуваат сеуште не знаат. Very Happy

SIG напиша:

Со добар тренинг и правилна употреба, да. Без тоа како до сега само за сликање, џабе ни е и најнова опрема и униформи изработени од вселенска технологија. Имаме жив пример за тоа од Јемен. Џабе шизички рејбанки, кој некој у пластични влечки југопластика и пешкир украден од последниот хотел кај што бил може да те растури у парчиња ако не знаеш што да праеш со опремата која ја имаш.

Прашајте се зошто на нашите Метис ракети им помина рокот на употреба, а истите не ни беа извадени од нивните сандаци за транспорт, да не споменувам дека операторите на нашите БМП-и не ни знаеја дека ги имаме.
Ke me izvinis drugar ali metis raketi nie nemame ne sme ni imale za bmp tuku konkursi i ne e tocno deka neznaele si stojat vo magacini i redovno se proveruvaat zatoa sho bmp se ispravni i se koristat za gagjanja na krivolak
trpe grozni

trpe grozni

ПишувањеПредмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)   Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 43 Empty8/9/2021, 10:33

gol_den_phantom69 напиша:

Ke me izvinis drugar ali metis raketi nie nemame ne sme ni imale za bmp tuku konkursi i ne e tocno deka neznaele si stojat vo magacini i redovno se proveruvaat zatoa sho bmp se ispravni i se koristat za gagjanja na krivolak

Да точно, моја грешка Конкуср е во прашање.
А за гаѓање, кажи ми кога е гаѓано со нив ??
gol_den_phantom69

gol_den_phantom69

ПишувањеПредмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)   Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 43 Empty8/9/2021, 10:38

trpe grozni напиша:
gol_den_phantom69 напиша:

Да точно, моја грешка Конкуср е во прашање.
А за гаѓање, кажи ми кога е гаѓано со нив ??
2018ta na krivolak avgust mesec 5 bmp imaa gagjanje imase vezba so amerite i jas bev tamu
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)   Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 43 Empty

Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)
Вратете се на почетокот 
Страна 43 of 100Отиди на страна : Previous  1 ... 23 ... 42, 43, 44 ... 71 ... 100  Next
 Similar topics
-
» Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)