Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

АРМ - новости

Go down 
+23
икс
leopard
MISFIT
Macedonian09
1
momo
ESN
Momak od Gjorce
Mrshajnoski
kocov
Macedonian Knight
BoyfromKavadarci
Legija91
darkness
m-r.niceguy
JKD
Panter
РИС
debarska
dzole
Alvar
Зоран
SIG
27 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 38 ... 71, 72, 73
АвторПорака
Alvar

Alvar

Број на мислења : 11097

АРМ - новости - Page 73 Empty
ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 73 Empty5/11/2024, 20:16

РИС напиша:
Па , значи се е земано , што к.р сега ќе им даваат.

JLTV-ата Smile

Ееееее.... другари, тоа ви се тие квинслишки "влади" на Севернистан.

P.S. Кој има ХРТ4 нека пушти сега, има емисија за новите средства што ќе ги купува Хрватска, од Химарси, Леопарди, Цезари, Рафали, Блек Хок итн, итн..

Leopard 2A8 ги чини 29 милиона по комад, од таа цена минус 4,1 милиони евра (т.е. 123 милиона вкупно) кој им се пребиваат за 30 комада М84 и не знам колку М80-ки.

gol_den_phantom69 likes this post

Вратете се на почетокот Go down
РИС

Број на мислења : 2553

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 73 Empty5/11/2024, 20:45

Сите што добија нешто од Германија како надокнада за даденото оружје за Украина , потоа купија јаки работи од неа , ние ништо не купивме

gol_den_phantom69 likes this post

Alvar

Alvar

Број на мислења : 11097

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 73 Empty5/11/2024, 21:24

Ама добивме стари Скании и кабрио џипови.

Јасна е стратегијата на "стратешките партнери" и квинслинзите дома, АРМ треба комплетно да се разоружа и да биде само формалност дека постои.
Не знам дали може да биде појасно. Муабетите за некаква модернизација се комични... освен ако компјутери, DJI дрончиња и шлемови не ги сметаат за модернизација.

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 73 Empty5/11/2024, 21:34

Последна надеж ми е , владава да земе кредит од Турска и да наземе опрема , што нова , што половна , а се ми се чини натаму одат работите , мислам завршивме со САД , можеби ќе добиеме уште некои работи и ќе не држи под контрола ама таа си ги опреми декларираните единици , и тоа е тоа .
BoyfromKavadarci

Број на мислења : 624

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 73 Empty5/11/2024, 22:16

Ne e strasno so davame oruzje staro na ukrajna i onaka sekako nitu imame rezervni delovi nitu pak ima od kaj da nabavime za odrzuvanje na istoto , problemot e vo toa so se so imavme dadovme a nisto od toa vo zamena nemame , i se toa so e poracano poleka stignuva toa e fakt no seuste ne e dovolno za da bidime funkcionalni , treba trening , obuki za se so stiga a toa se zima vreme , vo momentot jas sum ubeden deka osven Hermelinite i hamerite drugo vozilo vooruzeno vo armijata nemame i toa oni go smetaat za oruzje i za dovolno ? Najbolnoto e toa so i nisto za vozvrat ne dobivme od Nato za razlika od site so dadoa dobia nie dobivme skanii od 90 godina , po mizerno i bedno nesto nema!
РИС

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 73 Empty5/11/2024, 23:24

Мене ми беше интересна заедничката воено - полициска делегација во Истанбул на исклучиво турско оружје и заинтересираноста што ја покажаа за експонатите , аимале и средби со некои фирми за оружје од Турција .
BoyfromKavadarci

Број на мислења : 624

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 73 EmptyYesterday at 09:33

I prethodnite se setaa na site saemi za oruzje pa dali kupia nesto? Ne , isto e i so ovie , taka da ke se setaat oni po site saemi ama od toa ne ocekuvaj nisto.
РИС

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 73 EmptyYesterday at 12:50

Да причекаме малку , овој министер многу сака да се фали , ако има нешто , брзо ќе се пофали .
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 73 Empty

АРМ - новости
Вратете се на почетокот 
Страна 73 of 73Отиди на страна : Previous  1 ... 38 ... 71, 72, 73
 Similar topics
-
» АРМ - новости
» МВР - новости