Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

АРМ - новости

Go down 
+23
икс
leopard
MISFIT
Macedonian09
1
momo
ESN
Momak od Gjorce
Mrshajnoski
kocov
Macedonian Knight
BoyfromKavadarci
Legija91
darkness
m-r.niceguy
JKD
Panter
РИС
debarska
dzole
Alvar
Зоран
SIG
27 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 26 ... 49, 50, 51 ... 61 ... 73  Next
АвторПорака
Alvar

Alvar

Број на мислења : 11099

АРМ - новости - Page 50 Empty
ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 50 Empty14/3/2021, 14:22

momo напиша:
РИС напиша:
https://www.balkansec.net/post/severnomakedonski-bataljon-za-nato-dobio-ameri%C4%8Dke-pu%C5%A1ke-m4-sti%C5%BEu-jltv-i-strajkeri

Ако е точна цифрата од 1,2 милиони, тогаш значи дека за една М4 се издвоени помалку од '1000 долари по карабин што е повластена цена за ова оружје

Купени се од US DoD, по цена која ја плаќаат и за нивните вооружени сили, според различни извори од 650-750 долари по парче.
Но, големо Но, истите ионака не се во наша трајна сопственост, сопственик на сето донирано оружје е САД, тоа е пракса насекаде и одсекогаш кај нив... било да е Македонија, Грузија, Авганистан, Ирак, Ј. Кореа, Филипини итн. Затоа на секое парче стои "Property of U.S. Govt."... доколку сакаш да стои АРМ ќе си платиш полна цена, претпоставуам неколку стотини долари повеќе.  Smile

АРМ - новости - Page 50 OVr1sOb

P.S. САД и ден денес си го зема назад донираното оружје по нивното експлоатирање во разни држави, така имате пример каде M1 Garand или Colt 1911 од Ј. Кореа или Филипини предадено пред 60-70 години им го враќаат назад.

Број на мислења : 2553

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 50 Empty14/3/2021, 17:25

Нека донираат они уште 5000 пушки за редовнава војска и уште ХХХХ за резерва па ако не пишува АРМ , него да донираат и нешто покрупно .
Вратете се на почетокот Go down
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 50 Empty14/3/2021, 23:34

Во таа цена е влезен и тренспортот на оружјето
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 50 Empty27/3/2021, 16:26

Snipergv likes this post

Alvar

Alvar

Број на мислења : 11099

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 50 Empty5/6/2021, 10:58

Macedonian Knight

Број на мислења : 325

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 50 Empty5/6/2021, 14:04

Па па па и таму ги тупнаа.
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 50 Empty5/6/2021, 22:12

Бесник Емини е професионалец,во АРМ е најмалце од 96та завршува воена академија 2000 годниа и нема врска со УЧК

А Арсовски кој го претставуваат како голем патриот кој не ја спомнал "Северна",од прв ден како сите други го тргна натписот Македонија од униформата и од тогаш не спомнал АРМ
ESN

ESN

Број на мислења : 1594

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 50 Empty6/6/2021, 00:07

Momak od Gjorce напиша:
Бесник Емини е професионалец,во АРМ е најмалце од 96та завршува воена академија 2000 годниа и нема врска со УЧК

А Арсовски кој го претставуваат како голем патриот кој не ја спомнал "Северна",од прв ден како сите други го тргна натписот Македонија од униформата и од тогаш не спомнал АРМ
Бесник е топ човек,барем за мене де.Еден од ретките луѓе кој успеал да ме наежи и остави зачудено,во добра смисла секако.Јануари 2020 на Пепелиште,ден пред да почне курсот со британците,завршуваат сите церемонии,и Бесник не собира сите пфв што бевме.Се собравме во круг околу него,и почна да ни зборува.Го завршува говорот и ненадејно и неочекувано се развикува на глас-ЗА КОГО? Сите ние бевме зачудени и се прашувавме дали е сериозен со прашањето? Одговоривме со ЗА МАКЕДОНИЈА.Не праша уште два пати,и ние уште два пати одговоривме. Ја испружи неговата десна рака со цел сите да бидеме поврзани со рацете,една врз друга. И ете баш тоа ми остави силен впечаток,за разлика од Павлета кој го памтам само по лоши испади.
И самото тоа што за време на 2001 се бори против УЧК,еден од првите ренџери,подоцна и нивен командант,доволно кажува за него.

Macedonian Knight

Број на мислења : 325

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 50 Empty6/6/2021, 22:38

Арсовски единствено добро што искочило од него е ќерка му(не сум војник или било што ама имам лошо мислење за него), само Бесник да не испадне како Талат Џафери професионалец се па после оп дезертирање.
Секогаш ќе имам доза на резерва према воени офицери, никогаш од независна Македонија па до сега не се покажал некој похрабар, сите клати врата земај плата ми се.

Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 50 Empty6/6/2021, 22:46

За Џафери имаше едена афера во ЈНА,наводно он и женаму(вработена како цивилно лице,благајничка) ја дрпнале цела месецна плата на цела касарна на тогашната ЈНА,и избегале,не ми е сватливо како после го вработиле во АРМ
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 50 Empty

АРМ - новости
Вратете се на почетокот 
Страна 50 of 73Отиди на страна : Previous  1 ... 26 ... 49, 50, 51 ... 61 ... 73  Next
 Similar topics
-
» АРМ - новости
» МВР - новости
» АРМ - новости
» МВР - новости
» Воени новости