| АРМ - новости | |
|
+23икс leopard MISFIT Macedonian09 1 momo ESN Momak od Gjorce Mrshajnoski kocov Macedonian Knight BoyfromKavadarci Legija91 darkness m-r.niceguy JKD Panter РИС debarska dzole Alvar Зоран SIG 27 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Alvar
Број на мислења : 11099
| Предмет: Re: АРМ - новости 12/11/2020, 18:15 | |
| Колку имам зирнато во нив, опремени се со најосновни работи за пружање прва помош во полски услови... далеку се овие од возила за прва помош. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: АРМ - новости 4/12/2020, 23:58 | |
| | |
|
| |
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: АРМ - новости 2/1/2021, 17:48 | |
| Ајде една новост од мене.Цела армија има и ќе носи црни беретки,освен ЕСН,Рб,501 Соколи.Или како јас шо викам bullshit.Беретките се српско производство,срање квалитет.Додека ја оформував,да ја истиснам од водата,гледа после гумата шо е околу главата се одвоила од основата и сега зјае дупка. LMFAO Прва прилика одам до Камуфлаж да си купам беретка. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: АРМ - новости 2/1/2021, 19:19 | |
| Треба да ги потсети некој коњиве од МО дека сме во NATO, и дека не мора СЕ да купуваат од Србија. Сам NATO си има механизам за набавки кој можат да го користат членките.
Какви мега-мувли се бе маме да им **** неспособно. Униформи, обувки, оружје и муниција, и инженериските машини ги набавија од Србија... очигледно лапа некој дебели провизии во ГШ. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: АРМ - новости 2/1/2021, 20:53 | |
| - Alvar напиша:
- Треба да ги потсети некој коњиве од МО дека сме во NATO, и дека не мора СЕ да купуваат од Србија. Сам NATO си има механизам за набавки кој можат да го користат членките.
Какви мега-мувли се бе маме да им **** неспособно. Униформи, обувки, оружје и муниција, и инженериските машини ги набавија од Србија... очигледно лапа некој дебели провизии во ГШ. Bullshit држава братуууу Исто така се се купува од Србија затоа што е најевтино и најсрањеее. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Momak od Gjorce
| |
| |
Alvar
| Предмет: Re: АРМ - новости 18/1/2021, 14:04 | |
| ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: АРМ - новости 18/1/2021, 23:49 | |
| Тоа е кога се сака да се фура НАТО систем со ЈНА доктрина A да не си мислат и тој што ке го одберат дека ке има некој пристап до класивицирани информации,највише што ке може да провери е од кое потекло купиле портокали сојузницитени | |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: АРМ - новости 24/1/2021, 17:45 | |
| ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
РИС
Број на мислења : 2553
| Предмет: Re: АРМ - новости 24/1/2021, 20:45 | |
| Ништо страшно , ќе се тргнат од армијата , ќе станат политичари , па ќе станат пратеници . | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: АРМ - новости | |
| |
|
| |
| АРМ - новости | |
|