Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

АРМ - новости

Go down 
+23
икс
leopard
MISFIT
Macedonian09
1
momo
ESN
Momak od Gjorce
Mrshajnoski
kocov
Macedonian Knight
BoyfromKavadarci
Legija91
darkness
m-r.niceguy
JKD
Panter
РИС
debarska
dzole
Alvar
Зоран
SIG
27 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 25 ... 47, 48, 49 ... 60 ... 73  Next
АвторПорака
Alvar

Alvar

Број на мислења : 11099

АРМ - новости - Page 48 Empty
ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 48 Empty12/11/2020, 18:15

Колку имам зирнато во нив, опремени се со најосновни работи за пружање прва помош во полски услови... далеку се овие од возила за прва помош.

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 48 Empty4/12/2020, 23:58

Вратете се на почетокот Go down
ESN

ESN

Број на мислења : 1594

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 48 Empty2/1/2021, 17:48

Ајде една новост од мене.Цела армија има и ќе носи црни беретки,освен ЕСН,Рб,501 Соколи.Или како јас шо викам bullshit.Беретките се српско производство,срање квалитет.Додека ја оформував,да ја истиснам од водата,гледа после гумата шо е околу главата се одвоила од основата и сега зјае дупка. LMFAO Laughing Laughing Laughing
Прва прилика одам до Камуфлаж да си купам беретка.

Alvar

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 48 Empty2/1/2021, 19:19

Треба да ги потсети некој коњиве од МО дека сме во NATO, и дека не мора СЕ да купуваат од Србија. Сам NATO си има механизам за набавки кој можат да го користат членките.

Какви мега-мувли се бе маме да им **** неспособно. Униформи, обувки, оружје и муниција, и инженериските машини ги набавија од Србија... очигледно лапа некој дебели провизии во ГШ.

ESN

Број на мислења : 1594

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 48 Empty2/1/2021, 20:53

Alvar напиша:
Треба да ги потсети некој коњиве од МО дека сме во NATO, и дека не мора СЕ да купуваат од Србија. Сам NATO си има механизам за набавки кој можат да го користат членките.

Какви мега-мувли се бе маме да им **** неспособно. Униформи, обувки, оружје и муниција, и инженериските машини ги набавија од Србија... очигледно лапа некој дебели провизии во ГШ.
Bullshit држава братуууу
Исто така се се купува од Србија затоа што е најевтино и најсрањеее. Mad Mad Mad

Momak od Gjorce

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 48 Empty3/1/2021, 00:04

Мене не ми е разбирлива ни одбраната боја на беретката,по некоја логика би требало да се иде на некоја маслинесто зелена

АРМ - новости - Page 48 S7vjaF3

АРМ - новости - Page 48 STZyIqp
Alvar

Alvar

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 48 Empty18/1/2021, 14:04

Momak od Gjorce

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 48 Empty18/1/2021, 23:49

Тоа е кога се сака да се фура НАТО систем со ЈНА доктрина

A да не си мислат и тој што ке го одберат дека ке има некој пристап до класивицирани информации,највише што ке може да провери е од кое потекло купиле портокали сојузницитени Very Happy
Alvar

Alvar

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 48 Empty24/1/2021, 17:45

https://www.mkd.mk/makedonija/politika/i-chetvorica-visoki-oficeri-na-arm-ne-dobija-bezbednosen-sertifikat-od-nato

На крај ќе испадне пола ГШ бил во контакт со анти-НАТО служби.

Број на мислења : 2553

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 48 Empty24/1/2021, 20:45

Ништо страшно , ќе се тргнат од армијата , ќе станат политичари , па ќе станат пратеници .
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: АРМ - новости   АРМ - новости - Page 48 Empty

АРМ - новости
Вратете се на почетокот 
Страна 48 of 73Отиди на страна : Previous  1 ... 25 ... 47, 48, 49 ... 60 ... 73  Next
 Similar topics
-
» АРМ - новости
» МВР - новости
» АРМ - новости
» МВР - новости
» Воени новости