| АРМ - новости | |
|
+23икс leopard MISFIT Macedonian09 1 momo ESN Momak od Gjorce Mrshajnoski kocov Macedonian Knight BoyfromKavadarci Legija91 darkness m-r.niceguy JKD Panter РИС debarska dzole Alvar Зоран SIG 27 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: АРМ - новости 29/11/2019, 18:52 | |
| Илјада војници од лесната пешадија ќе бидат во секој момент на располагање на НАТО. За овие декларирани единици Армијата ќе купи 150 теренски возила од САД. Можно ли е одлагање на изборите ако задоцни шпанската ратификација на приемот на Македонија во НАТО? Зошто неколку од земјите-членки се уште не ги депонирале ратификациските инструменти во Стејт департментот? Ова се темите за разговор со министерката за одбрана, Радмила Шекеринска, во „360 Степени“ на ТВ Алсат вечерва (29 ноември 2019 г.) од 22:00 часот. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1807213429412846&id=517101468424055 | |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: АРМ - новости 24/12/2019, 20:41 | |
| ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: АРМ - новости 24/12/2019, 21:54 | |
| Друго е тука во прашање чичо Зоки.Работата е тоа што армијата моментално се наоѓа во фаза на трансформација и во новите единици и чети не е како порано седење на кревет и зимање на пари.Го нема веќе тоа.Ете лично од мојта чета која е прва од трансформацијата напуштија неколку луѓе.Сите сакаат да седат,метат лисја и да зимаат пари,е нема веќе.Се знае армија за што е. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
икс
Број на мислења : 81
| Предмет: Re: АРМ - новости 24/12/2019, 22:19 | |
| - ESN напиша:
- Друго е тука во прашање чичо Зоки.Работата е тоа што армијата моментално се наоѓа во фаза на трансформација и во новите единици и чети не е како порано седење на кревет и зимање на пари.Го нема веќе тоа.Ете лично од мојта чета која е прва од трансформацијата напуштија неколку луѓе.Сите сакаат да седат,метат лисја и да зимаат пари,е нема веќе.Се знае армија за што е.
Сакаат да метат тие на 43 -44 години. Овде збориме за дечки што не ни размислуваат да влезат на работа во армијата. | |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: АРМ - новости 24/12/2019, 23:06 | |
| - икс напиша:
- ESN напиша:
- Друго е тука во прашање чичо Зоки.Работата е тоа што армијата моментално се наоѓа во фаза на трансформација и во новите единици и чети не е како порано седење на кревет и зимање на пари.Го нема веќе тоа.Ете лично од мојта чета која е прва од трансформацијата напуштија неколку луѓе.Сите сакаат да седат,метат лисја и да зимаат пари,е нема веќе.Се знае армија за што е.
Сакаат да метат тие на 43 -44 години. Овде збориме за дечки што не ни размислуваат да влезат на работа во армијата. Епа младите се тиа шо не сакаат да влезат.Затоа што сите млади дечки ќе бидат дел од лесната пешадиска баталјонска група.И никој не сака да го дркаат по терени,итн,итн. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: АРМ - новости 25/12/2019, 05:54 | |
| Или како топовско месо за туѓи (НАТО) цели? | |
|
| |
MISFIT
Број на мислења : 281
| Предмет: Re: АРМ - новости 25/12/2019, 09:50 | |
| Дечки не размислувајте на толку високо ниво. Одговорот е многу едноставен. Младите не сакаат да бидат клошари за без пари. Има многу по убави места за таа плата. Многу ретко да знае некој за состојбата во АРМ толку детално. А тие што не знаат не ги влече ништо. Нема слики, видеа од Армијава, нема постигнати резултати. Само претставници на Армијата(припадници коа даваат слика за Армијата на јавноста), а тие се мутни фаци, пропалици, пијаници, коцкари, наркомани, нестабилни личности во главно. Нема пример за професионалност. Едино нешто позитивно е муабети за тоа колку се хардкор Волците. Така јас се заебав на пример. Штета што немало кој да ми каже, немало ни јас да се вработам.
Понатаму само ќе се намалува бројката. Здравје ако се влезе во НАТО ако почне да се оди на мисии можеби ќе се крене заинтересираност... ______________________ To us and those like us, damn few.
| |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: АРМ - новости 25/12/2019, 16:43 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- Или како топовско месо за туѓи (НАТО) цели?
Јебига не е секој створен за војник. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Macedonian Knight
Број на мислења : 325
| Предмет: Re: АРМ - новости 1/1/2020, 12:37 | |
| На крај испадна дека ни Волците не се толку хардкор како што се прават, а сите имаат по некој во војска што сигурно им кажува да не одат таму затоа што има лоши услови, кај мене на работа доаѓаат често војници и се се со распарталени униформи, зар некој ќе ти оди ако види таков војник за да работи? | |
|
| |
MISFIT
Број на мислења : 281
| Предмет: Re: АРМ - новости 1/1/2020, 12:52 | |
| - Macedonian Knight напиша:
- На крај испадна дека ни Волците не се толку хардкор како што се прават, а сите имаат по некој во војска што сигурно им кажува да не одат таму затоа што има лоши услови, кај мене на работа доаѓаат често војници и се се со распарталени униформи, зар некој ќе ти оди ако види таков војник за да работи?
Јас лично не ја знаев таа страна на Армијата пред да се вработам, и очекував многу. Матична единица(прва) ми беше бСН, наводно најубавото место во Армијава. Имав што да видам. Полека ти се кршат сите филмови, и престануваш да се замараш. Околината те тера да се однесуваш како да е се функционално. Или се исклучуваш и си профункционируваш или напушташ. Јас не бев отиден за да изигравам театар или "Холивуд" и напуштив од единицата. Тие што беа по свесни ме разбраа, тие запечените уште ми замеруваат, мислат дека сум се откажал, како да не сум можел да издржам. А јас едноставно сфатив дека не вреди. ______________________ To us and those like us, damn few.
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: АРМ - новости | |
| |
|
| |
| АРМ - новости | |
|