| Македонија во Балканскиот вртлог | |
|
+28BABUN trpe grozni MarkoMKD Macedonian09 mstislav MakWarrior HoLfElDeR shady3 dzole Panter Iko loran11 Legija91 Mrshajnoski darkness kocov assasian РИС koki.skopje Зоран JKD Цане Alvar Smrtnikot Momak od Gjorce Генерал Macedonian Knight SIG 32 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Macedonian09
Број на мислења : 105
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 9/5/2015, 17:34 | |
| - Frogfoot напиша:
Од каде е информацијава? Колку е сигурна? 100% од другар на терен, и од луѓе блиски до загинатите. Едниот е со надимак Касандра... - Smrtnikot напиша:
- Воздушен пат? Тоа не би било паметно во населено место преполно со цивили...
Ако има вооружени престрелки тогаш значи дека местото е изпразнето од цивили минимум 50-100 метри од активниот оган... Единствено ако има заробени меѓу нив од цивилите. - MakWarrior напиша:
- MarkoMKD напиша:
- Ми 24 се упати правец Куманово,тој што прелета накај Тетово
Ako se umesha ARM, nema spas za teroristite АРМ не се вмешува се дури не се објави воена состојба. | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 9/5/2015, 17:40 | |
| Kaков Ми-24 тоа е беше Ми-8,армиски | |
|
| |
Mrshajnoski
Број на мислења : 237
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 9/5/2015, 17:43 | |
| velat deka bile okolu 60 teroristi a 14 sati pominaa kade sto se prepukuvaat. | |
|
| |
Macedonian09
Број на мислења : 105
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 9/5/2015, 17:46 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- Kaков Ми-24 тоа е беше Ми-8,армиски
Да направиш утка помеѓу Ми-24 и Ми-8 треба да се нема никакво познавање, самата конструкција на хелите е различна. Ми-8 се транспортни а Ми-24 се за напад или така кажано се вооружени...
Последната промена е направена од Macedonian09 на 9/5/2015, 17:46. Мислењето е променето 1 пати | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 9/5/2015, 17:46 | |
| | |
|
| |
MarkoMKD
Број на мислења : 14
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 9/5/2015, 17:56 | |
| - MakWarrior напиша:
- MarkoMKD напиша:
- Ми 24 се упати правец Куманово,тој што прелета накај Тетово
Ako se umesha ARM, nema spas za teroristite Колку што знам јас додека не се прогласи Воена Состојба АРМ несмее да се вмеша,затоа ми е чудно зашо Ми 24 прелетува | |
|
| |
MarkoMKD
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 9/5/2015, 17:57 | |
| Ми 8 армискиот слета во Касарната,Ми 24 ја прелета на два пати,Ми 8 нема крила,овој што го видов од тераса,имаше крила,и тоа замисли две ! Како што кажав празни без вооружување,а слеп не сум здравствени прегледи пројдов така да..Грешка ќе да е момакот од Ѓорче | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 9/5/2015, 18:13 | |
| Eве гнасотијава што вика Најчевска во директна одбрана на терористите во Куманово МАКЕДОНИЈА | 09.05.2015 16:26 Професорката ги обвини специјалците за начинот на кој се справуваат со напаѓачите Додека безбедносните сили го ризикуваат својот живот, Соросовата петта колона продолжува со оцрнување и поттикнувања меѓуетнички тензии Еден од најжестоките поддржувачи на СДСМ и критичар на владата професорката Мирјана Најчевска денеска објави шокантни тези за полициската акција во Куманово. Во моментот кога во јавноста кружат информации за тешко повредени полицајци а шпекулациите велат дека загинале тројца полицајци Најчевска ја обвини владата дека употребила непропорционална сила против терористите кои што таа не ги споменува. Според неа акцијата на полицијата е злосторство против цивилно население. За акцијата во која со бомби автоматско оружје и снајпери се нападнати македонските специјалци таа бара судење и доживотен затвор за министерката Јанкуловска, премиерот Груевски и претседателот Иванов. Иако јавноста веќе беше информирана дека куќите во кои биле сместени терористите од Косово и Јужна Србија се напуштени куќи, Најчевска бара да не се пукало со тешко оружје и употреба на хеликоптери. Најчевска бара некој да плати затоа што полицијата интервенирала во градска населба а не во воена зона. http://republika.mk/?p=428083 |
|
| |
trpe grozni
Број на мислења : 30
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 9/5/2015, 18:18 | |
| Што не значи дека АРМ нема да го штити транспортниот хеликоптер додека лета или слетува-полетува. 2001 волците (и некои други армиски единици) привремено облекоа униформи на полицијата за да можат да делуваат додека не се дозволи армијата да влезе во судирот. Ако сакаат да ја вклучат армијата во судирот, доволно е да постават контролни точки на теренот и нив да ги штитат со оган доколку се нападнати (слично како и 2001 година), или да дадат наредба армијата повторно да ја запоседне границата (или барем дел од границата) на Р.Македонија. Начин секогаш постои, само дали имаат кожни кеси што меѓу нозете се носат за да донесат таква одлука. Бај д веј, Касандра ми е пријател, се надевам дека веста не е точна. | |
|
| |
MarkoMKD
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 9/5/2015, 18:25 | |
| Ме интересира зошто се врши транспорт со возила кој ги праќаат на протести,шо имаат картонски "оклоп" ако може така да се каже кога има доста БТР,Хермелини и слично..Мислам дека сите ранети до сеа се од причина на лошите возила за транспорт.. | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог | |
| |
|
| |
| Македонија во Балканскиот вртлог | |
|