| Минофрлачи | |
|
+11Kire1993 leopard momo kocov Makedon SIG Генерал Зоран Alvar AlexGreat Momak od Gjorce 15 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Alvar
Број на мислења : 11126
| Предмет: Re: Минофрлачи 26/8/2012, 01:09 | |
| ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Минофрлачи 3/9/2012, 18:27 | |
| |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6118
| Предмет: Re: Минофрлачи 3/9/2012, 19:48 | |
| 155мм? преголемо ми е за 120мм. | |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Минофрлачи 3/9/2012, 19:58 | |
| - Frogfoot напиша:
- 155мм? преголемо ми е за 120мм.
Za 160 mm sum slushnal nema minofrlachka so 155 mm. | |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Минофрлачи 3/9/2012, 23:15 | |
| |
|
| |
kocov
Број на мислења : 137
| Предмет: Re: Минофрлачи 24/9/2012, 01:00 | |
| како беше 60 мм минофрлачка граната имаа дејство како топовска граната од 75мм додека 81 мм имаше дејство како од 100-105 мм топовска граната додека 120 како 155 граната од топ, само при дејство на цели на отворени простори | |
|
| |
kocov
| Предмет: Re: Минофрлачи 24/9/2012, 19:30 | |
| За време на една вежба на Нато во Белгија кон крајот на 50 тите имало пример каде ниско летачки транспортен американски авион е соборен со минофрлачка мина, имено авионот летал ниско и доставувал залихи до некој падобрански единици додека имало симулација од напад на минфрлачки мини и тогаш се појавил тој транспортниот авион на тоа место и бил погоден, а со тоа и соборен Исто така и во НОВ хрватските партизани со минофрлачи успела да му собрат авион на усташите мислам во задар така да ми текна една идеја за пво систем заснован на минофрлачка мина | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6118
| Предмет: Re: Минофрлачи 24/9/2012, 19:40 | |
| Теоретски се е можно, а такво соборување по моја логика може да се случи само доколку има поголема концетрација на минофрлачки мини кои се испалуваат одеднаш и во тој момент да се трефне авион на одредена височина и позиција за да им биде на патот... | |
|
| |
kocov
| Предмет: Re: Минофрлачи 25/9/2012, 00:43 | |
| - Frogfoot напиша:
- Теоретски се е можно, а такво соборување по моја логика може да се случи само доколку има поголема концетрација на минофрлачки мини кои се испалуваат одеднаш и во тој момент да се трефне авион на одредена височина и позиција за да им биде на патот...
Epa to ми е фината ако испалиме наеднаш и ако употербиме падобранец на мината таа ке лебди некој време на истата висина на која лета авионот, нормално податоците на авионот мината ке ги добие претходно од радар кој податоци ке бидат внеси во глвата на мината која ке треба да лебди неколу минути додека дојди авионот, повеке вакви мини ке го минират ''воздушниот простор | |
|
| |
Гостин Гостин
| |
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Минофрлачи | |
| |
|
| |
| Минофрлачи | |
|