| Оклопни борбени возила | |
|
+31Smrtnikot Dejan N JKD assasian Ilija Uzunov РИС tose Goran Apostoloski Legija91 su50fighter Scorpion beowulf Mrshajnoski momo trpe grozni andrej Alvar Iko Зоран Генерал Wolf Branitel filip555 SIG Profesionalec ivanku shady3 Makedon fighter Desperado AlexGreat 35 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Оклопни борбени возила Вто 18 Фед 2014, 10:01 | |
| И беспари да ми го даваат не би го земал | |
|
| |
Iko
Број на мислења : 503
| Предмет: Re: Оклопни борбени возила Вто 18 Фед 2014, 10:11 | |
| Pa dodushe...Pakistancite ne se poznati kako nacija na visok tehnichki standard koj e opshto usvoen...taka da... Pobogu...ne pravime muabet za edna Shvedska ili Holandija... | |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Оклопни борбени возила Вто 18 Фед 2014, 12:31 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- И беспари да ми го даваат не би го земал
Зошто ? до толку ли е лош ? муабетот ми е,доколку е ОК,тогаш сигурно за пари на некој светски познат транспортер би земале вакви,незнам,на тепка кажувам 2-3 за исти пари... | |
|
| |
Dejan N
Број на мислења : 56
| Предмет: Re: Оклопни борбени возила Вто 18 Фед 2014, 15:26 | |
| i voa ne e loso kako so imam slusano | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11123
| Предмет: Re: Оклопни борбени возила Вто 18 Фед 2014, 15:50 | |
| БМП-3? Даааааалеку од лошо друже. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Оклопни борбени возила Вто 18 Фед 2014, 15:54 | |
| - JKD напиша:
Зошто ? до толку ли е лош ? муабетот ми е,доколку е ОК,тогаш сигурно за пари на некој светски познат транспортер би земале вакви,незнам,на тепка кажувам 2-3 за исти пари... Ако не знаеш што е добро прашај што е скапо... | |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Оклопни борбени возила Вто 18 Фед 2014, 15:57 | |
| - Dejan N напиша:
i voa ne e loso kako so imam slusano Една работа има кај БМП-3 што не ми се свиќа,а тоа е што оклопот му е од алуминиум,освен предниот дел на возилото...иначе страва од машина,но полека полека застраува... | |
|
| |
Iko
Број на мислења : 503
| Предмет: Re: Оклопни борбени возила Вто 18 Фед 2014, 16:08 | |
| Nadgradenite BMP-3F i BMP-3M - se sosema solidno oklopeni...
Iako - da, se slagam...konceptualno vekje e zastareno...sepak e proektirano kako model vo 1975-ta...
Chekam na ultra-noviot "Kurganets-25"... | |
|
| |
РИС
Број на мислења : 2576
| Предмет: Re: Оклопни борбени возила Вто 18 Фед 2014, 16:31 | |
| За Македонија би биле добри и вакви застарени концепти .Камо среќа да се направи една комбинација на застарени концепти на BMP-3 , CV90 и Патрија . Се разбира дека прво треба да се најде еден бунар полн со пари за купување на истите. | |
|
| |
Dejan N
Број на мислења : 56
| Предмет: Re: Оклопни борбени возила Вто 18 Фед 2014, 17:24 | |
| e kamo BMP 3m da e vozilo na nasata armija. a za lovec na tenkovi i hrizantemata e interesna | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Оклопни борбени возила | |
| |
|
| |
| Оклопни борбени возила | |
|