Јас мислам дека за нас најдобро ке биде да си ги модернизираме веке постоечките 31 на број Т-72А,многу поевтино ке ни дојде него да купуваме нови тенкови...еве на пример ако купиме 31 Leopard 2А6 ке ни искочи 108.5 милиони,а ако ги модернизираме нашиве Т-72 околу 70 милиони,но зависи каде би ги модернизирале,според мене најдобро би било во Србија поради добрата воена соработка што ја имаме...знам дека кога се договараа го Кубајците циврата изнесуваше 2 милиона по парче...е сега они имаат две модернизации за Т-72 и М-84,има мала разлика измеѓу овие два тенка но не би требало да претставува проблем за пасувањето на деловите...впрочем модернизацијата на М-84АБ1 е по руска лиценца мислам дека се уште ја немаат исплатено србиве,но како и да е за сума од 62 милиони ке имаме тенкови кои ке бидад на ниво на Т-90...
Мислам дека ова емојот прв коментар на новиов форум но, мора да кажам дека ниедна објава на темава не ми се допаѓа!!!
Првин мислам дека не е во ред да дискутираме на едно место за ПБВ (пешадиски борбени возила) и ОТ од една страна и за тенкови од друга!!!
Второ, ослободете се од тесногледоста и дајте место на мечтата! Сепак ова е форум, а некаков свршен чин!!! Нам ни се потребни сите три работи и овде можеме да ги имаме макар и да тоа не е случај во стварноста!!!
Мислам дека ова емојот прв коментар на новиов форум но, мора да кажам дека ниедна објава на темава не ми се допаѓа!!!
Првин мислам дека не е во ред да дискутираме на едно место за ПБВ (пешадиски борбени возила) и ОТ од една страна и за тенкови од друга!!!
Второ, ослободете се од тесногледоста и дајте место на мечтата! Сепак ова е форум, а некаков свршен чин!!! Нам ни се потребни сите три работи и овде можеме да ги имаме макар и да тоа не е случај во стварноста!!!
Поздрав до сите и само напред!!!
Добре дојде "ivanku"
Ова со тенковиве се наметна само по себе,а мислам дека нема врска ако возилото спаѓа во ОТ или ПБВ темава е општо за сите оклопи борбени возила...Иако е форум не треба многу да се занесуваме и бегаме од реалноста затоа што токму од вакви форуми може да се научи многу...
Ima tema "Voeni terenski vozila" i tamu se diskutira za vozila od tipot na Landroverite sto gi imame i slicno, otvorete nova tema za BVP , ili da ja preimenime? Nema da prejdeme na "druga" klasa?
I dali ima pak nekoj prblem so slikive na forumov?
______________________ Don't underestimate your enemy!
Поздрав до сите и само напред!!!
Ivanku zdravo!
Dobredojde i se nadevam ke se vklucis vo razgovorite na forumov, gledam cesto si on-line ali ne pisuvas,ubavo sto se vkluci
______________________ Don't underestimate your enemy!
Ima tema "Voeni terenski vozila" i tamu se diskutira za vozila od tipot na Landroverite sto gi imame i slicno, otvorete nova tema za BVP , ili da ja preimenime? Nema da prejdeme na "druga" klasa?
I dali ima pak nekoj prblem so slikive na forumov?
Таа е посебна тема друже за транспотни возила,оваа тема е за оклопно борбени возила(во нив спаѓаат сите оклопни возила без разлика дали се Оклопни транпортери или Пешадиски борбени возила,гасеничари или точкаши),иако дел од нив можат да издржат поголем дел на муниција сепак не се оклопни борбени возила туку транспорни возила...незз што е пак со сликиве...