| Македонија во Балканскиот вртлог | |
|
+18shady3 Wolf beowulf tose JKD Mrshajnoski gladiator_17 Iko alexmkd Генерал assasian Momak od Gjorce РИС Legija91 Smrtnikot Зоран Alvar SIG 22 posters |
|
Автор | Порака |
---|
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 1/11/2014, 20:41 | |
| Мене ме интересира,а никој не ми одговори,оној кој загина во Сирија последниот,бил на државна плата во Министерство за Одбрана,во Чаир,не ми текнува како се викаше тоа,регионална одбрана или како беше ? што е тоа ? | |
|
| |
Цане
Број на мислења : 87
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 1/11/2014, 20:45 | |
| Територијална одбрана се викаше мсилам, а тоа му иди нешто како подрачна единица на МО и има такви во секој град и веројатно по поголемите општини. Нивна работа е мислам да водат евиденција за воено способното население, односно тие ги даваат ливчињата што ги поплнуваат децата во средно кога се пријавуваат во воена евиденција и такви некој слични работи, а за други работи што извршуваат не знам. Ако грешам нека ме порпави некој. | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 1/11/2014, 20:57 | |
| Какви се тие ливчиња и за што служат ? кај нас нема стигнато до сега,4та сум | |
|
| |
Цане
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 1/11/2014, 21:02 | |
| Не можи да нема тие се ливчиња и со нив те заведуваат, кога ќе на полниш 18 години мсилам дека беа, и те заведуваат во воена евиденција и не дај боже ако затреба АРМ да има потрреба од луѓе тогаш се спроведува општа мобилизација и врз основа на тие податоци што си ги дал ќе те повикаат за одбрана на државата. И досега сите што ги познавам имаат такви ливчиња пополнето во подрачните единици на МО. | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 1/11/2014, 21:05 | |
| - Цане напиша:
- Не можи да нема тие се ливчиња и со нив те заведуваат, кога ќе на полниш 18 години мсилам дека беа, и те заведуваат во воена евиденција и не дај боже ако затреба АРМ да има потрреба од луѓе тогаш се спроведува општа мобилизација и врз основа на тие податоци што си ги дал ќе те повикаат за одбрана на државата. И досега сите што ги познавам имаат такви ливчиња пополнето во подрачните единици на МО.
Ваљда пошто моево школо е дива лига,па нема уште такво нешто.Можеби оваа година ќе има | |
|
| |
Цане
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 1/11/2014, 21:11 | |
| Треба да има мора да има, нема сигурно да ве остават така. | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 2/11/2014, 13:40 | |
| Измислил дека го сопреле полицајци од Илирида кај Ченто Лицето К.С. лажно пријавил во полиција дека вчера на последна 45-ка во населбата Ченто во Скопје, две непознати машки лица со црн „џип“, со црни униформи на кои на грбот на албански им пишувало „Полиција“, а на ракавите „Илирида“, со црвени беретки, со пушки во рацете, му се обратиле со зборовите „Ние сме полицајци од Илирида“, по што му побарале лична карта, а потоа се упатиле кон с.Арачиново. По обавен разговор со пријавителот констатирано е дека од негови лични причини настанот го измислил и го пријавил во 192. Констатиран е прекршок и на лицето му е издаден налог по чл.16 од ЗППЈРМ. Црна Хроника 02.11.2014 - 13:20 http://press24.mk/izmislil-deka-go-soprele-policajci-od-ilirida-kaj-chento |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 2/11/2014, 18:27 | |
| | |
|
| |
Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 2/11/2014, 18:40 | |
| ______________________ "Through discipline comes freedom"
| |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 2/11/2014, 19:10 | |
| Ама ова е од вчера, изгледа и типот ја прочитал веста па решил да си поигра со МВР. Барам така се надевам. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог | |
| |
|
| |
| Македонија во Балканскиот вртлог | |
|