| Вооружени сили на Црна Гора | |
|
+6Smrtnikot JKD Alvar Зоран SIG Momak od Gjorce 10 posters |
|
Автор | Порака |
---|
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Вооружени сили на Црна Гора 1/2/2015, 00:06 | |
| Луѓе, според мене, Македонија мора да има 10.000 припадници ПОД ОРУЖЈЕ, значи војници од кои 80-90% ќе бидат професионални војници, а останатото рочници. Башка административен персонал.
За 10.000 припадници УБЕДЕН СУМ дека може да се набави опрема да крцкаат. Не сме до толку сиромашни, и ниту 10.000 е некоја бројка.
Ете и да не се зголемува бројот, овие што ги имаме треба да крцкаат од нова опрема... не е тоа воопшто скапо и неизведливо. | |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Вооружени сили на Црна Гора 1/2/2015, 01:01 | |
| Јас од читањето до сега за нашава армија,имам претстава дека ние никад нема да ја подобриме и нема да купиме ништо ново,ем затоа што не сакаат,ама и дека сме сиромашни.На кој начин би се модернизирала АРМ ? кратење од МВР или ? и што би било приоритет за нашата армија ? многумина зборат за некакви последни верзии на авиони хеликоптери и не знам што...но јас мислам дека доволно се 3-4 авиони за да патролираат низ државава,и да интервенираат ако има потреба ако се појават нови групи,најлесно со авион,не можат да го погодат,а ако се собрани во камп или нешто една ракета и чао пријатно. | |
|
| |
РИС
Број на мислења : 2557
| Предмет: Re: Вооружени сили на Црна Гора 1/2/2015, 08:50 | |
| За Македонија приоритет би било во рамките на АРМ формирање на покрупна и добро обучена единица за антитерористичко и антигерилско дејство . А тоа значи воена техника за брза интервенција по копнен пат со подршка на борбени хеликоптери или турбоелисни борбени авиони . Ама најдобро е ова да го муабетиме во темите за АРМ . | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11102
| Предмет: Re: Вооружени сили на Црна Гора 14/3/2015, 01:58 | |
| ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Вооружени сили на Црна Гора 14/3/2015, 02:34 | |
| Ме чуди како може до ден денес да се купуваат платформи на М4 и МП5 , ко да се толку добри, а ние неможеме М70-ките да ги опраиме... Добро за нив што барем ги обновуваат... |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Вооружени сили на Црна Гора 14/3/2015, 10:48 | |
| Па ништо не им фали на М70-ките. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Вооружени сили на Црна Гора 14/3/2015, 10:52 | |
| - Alvar напиша:
- Па ништо не им фали на М70-ките.
Па реално платформата е одлична, затоа ме чуди што зимаат од поскапите М4-ки... |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Вооружени сили на Црна Гора 14/3/2015, 11:00 | |
| Ако говориш за нив, не земаат М4-ки туку Heckler & Koch 416-ки, кој чинат колку 3-4 М4-ки. Ако говориш за нас, М4-ките се американска донација, така да немаме дадено пари за нив. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Вооружени сили на Црна Гора 20/5/2015, 11:48 | |
| | |
|
| |
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: Вооружени сили на Црна Гора 20/5/2015, 20:57 | |
| Епа тоа е грозното што од една страна си го продаваат оружјето и сите работи што останаа од ЈНА,за да можат да имаат опрема од најмодерен терк.Ама пак затоа и армијата им е мала,ама вооружувањето им е несвест на обичен пешадинец му даваат г36 кв,а за хк 416 да не ни правиме муабет ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Вооружени сили на Црна Гора | |
| |
|
| |
| Вооружени сили на Црна Гора | |
|