Кој ти кажа дека не е дозволено полуавтоматско оружје кај нас.
Тоа ти е кај нас Б7 категорија на оружје (полуавтоматско оружје кое има налик на автоматско воено, со оквир од 10 куршуми кој е ограничен), само треба да бидеш член во Стрелачко друштво или Ловечко.
Секако дека е дозволено, но дали можеш да купиш М-59/66 или М76 без никакви модификации? И двете имаат капацитет од 10 куршуми.
______________________ Si vis pacem, para bellum
leopard
Број на мислења : 583
Предмет: Re: Ловно оружје 29/6/2014, 10:13
Можеш да купиш и паповка оригинална и М-76 ако најдеш кај нас,во Тетово имаше оригинална паповка 220 евра,ама амортизирана многу, а ПАСП не барав скап ми беше во моментов,имаше 2011 серија во Микеи М-76 оригинален,има и сега,с минимална естетска змена.
Alvar
Број на мислења : 11101
Предмет: Re: Ловно оружје 29/6/2014, 11:08
Така, а М70АБ1/АБ2 или пак AR15 конвертирани во полуавтоматски пушки, без никакви естетски модификации? Мислам, дали законот тоа го дозволува?
______________________ Si vis pacem, para bellum
leopard
Број на мислења : 583
Предмет: Re: Ловно оружје 29/6/2014, 11:19
Да,категорија Б-7,кога бев да испукаат 2 куршума со пиштолот во Кас Ѓорче Петров,еден фраер извади од футрола австриски булпап Штаер,полуавтоматска верзија.
Гостин Гостин
Предмет: Re: Ловно оружје 29/6/2014, 11:23
Alvar напиша:
Така, а М70АБ1/АБ2 или пак AR15 конвертирани во полуавтоматски пушки, без никакви естетски модификации? Мислам, дали законот тоа го дозволува?
Треба да дозволува бидејќи е Б7 категорија, само што кај нас нема од каде да ги купиш, а и Србите само во Америка ја извезуваат оригиналната полуавтоматска М70АБ1/АБ2. Они ја продаваат оваа, која е наменета стрикно за цивилен пазар
Арсенал Бугарија продава оригинален калашников за цивили во 7.62x39 и 5.56x45 калибар
Да,категорија Б-7,кога бев да испукаат 2 куршума со пиштолот во Кас Ѓорче Петров,еден фраер извади од футрола австриски булпап Штаер,полуавтоматска верзија.
Имаш од сите пушки, во цивилна верзија, например Тавор
Еве како изгледа во цивилна верзија
beowulf
Број на мислења : 765
Предмет: Re: Ловно оружје 29/6/2014, 15:16
Leopard, so zdravje da si ja koristish pushkata.
JKD
Број на мислења : 3140
Предмет: Re: Ловно оружје 24/7/2014, 17:42
Ме интересираат 2 работи:
1.Дали на секоја пушка воздушна може да се монтира оптички нишан ? бидејќи имам една стара во викендица,па би сакал да и ставам оптички нишан,бидејќи гледам на новиве може тоа да се прикачи
2.На таа што ја имам,мора да ја отвориш цефката-да ставиш дијабола-да затвориш да пукнеш и пак од почеток.Дали и на новите,е истото ? по 1 дијабола само собираат или ?
3.Знам дека не е ловна пушка,но не ја најдов темата за воздушни.
Како изгледа процесот на изработка на пушка Beretta? вторник,16.12.2014 Италијанската компанија Beretta постои пет века и важи за најстариот производител на оружје. Оваа компанија во соработка со Ancarani Studio создаде видео во кое го претстави процесот на изработка на една пушка кој вклучува роботи, но и човечки допир за на крајот да се добие финалниот производ.