Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Ловно оружје

Go down 
+8
leopard
JKD
BABUN
Momak od Gjorce
beowulf
SIG
Генерал
Alvar
12 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 15  Next
АвторПорака
Alvar

Alvar

Број на мислења : 11101

Ловно оружје - Page 10 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Ловно оружје   Ловно оружје - Page 10 Empty29/6/2014, 02:54

HolyTemple напиша:
Кој ти кажа дека не е дозволено полуавтоматско оружје кај нас.

Тоа ти е кај нас Б7 категорија на оружје (полуавтоматско оружје кое има налик на автоматско воено, со оквир од 10 куршуми кој е ограничен), само треба да бидеш член во Стрелачко друштво или Ловечко.

Секако дека е дозволено, но дали можеш да купиш М-59/66 или М76 без никакви модификации? И двете имаат капацитет од 10 куршуми.

Број на мислења : 583

ПишувањеПредмет: Re: Ловно оружје   Ловно оружје - Page 10 Empty29/6/2014, 10:13

Можеш да купиш и паповка оригинална и М-76 ако најдеш кај нас,во Тетово имаше оригинална паповка 220 евра,ама амортизирана многу, а ПАСП не барав скап ми беше во моментов,имаше 2011 серија во Микеи М-76 оригинален,има и сега,с минимална естетска змена.
Вратете се на почетокот Go down
Alvar

Alvar

Број на мислења : 11101

ПишувањеПредмет: Re: Ловно оружје   Ловно оружје - Page 10 Empty29/6/2014, 11:08

Така, а М70АБ1/АБ2 или пак AR15 конвертирани во полуавтоматски пушки, без никакви естетски модификации?
Мислам, дали законот тоа го дозволува?

Број на мислења : 583

ПишувањеПредмет: Re: Ловно оружје   Ловно оружје - Page 10 Empty29/6/2014, 11:19

Да,категорија Б-7,кога бев да испукаат 2 куршума со пиштолот во Кас Ѓорче Петров,еден фраер извади од футрола австриски булпап Штаер,полуавтоматска верзија.
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: Ловно оружје   Ловно оружје - Page 10 Empty29/6/2014, 11:23

Alvar напиша:
Така, а М70АБ1/АБ2 или пак AR15 конвертирани во полуавтоматски пушки, без никакви естетски модификации?
Мислам, дали законот тоа го дозволува?

Треба да дозволува бидејќи е Б7 категорија, само што кај нас нема од каде да ги купиш, а и Србите само во Америка ја извезуваат оригиналната полуавтоматска М70АБ1/АБ2. Они ја продаваат
оваа, која е наменета стрикно за цивилен пазар

Ловно оружје - Page 10 500px-Zastava_LKP_PAP

Арсенал Бугарија продава оригинален калашников за цивили во 7.62x39 и 5.56x45 калибар

Ловно оружје - Page 10 5,56sar-m1_r

http://www.arsenal-bg.com/hunting.htm
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: Ловно оружје   Ловно оружје - Page 10 Empty29/6/2014, 11:25

leopard напиша:
Да,категорија Б-7,кога бев да испукаат 2 куршума со пиштолот во Кас Ѓорче Петров,еден фраер извади од футрола австриски булпап Штаер,полуавтоматска верзија.

Имаш од сите пушки, во цивилна верзија, например Тавор

Еве како изгледа во цивилна верзија

Ловно оружје - Page 10 IWI-TSB18-TavorSARFT18-Black-RightSide
beowulf

beowulf

Број на мислења : 765

ПишувањеПредмет: Re: Ловно оружје   Ловно оружје - Page 10 Empty29/6/2014, 15:16

Leopard, so zdravje da si ja koristish pushkata.
JKD

JKD

Број на мислења : 3140

ПишувањеПредмет: Re: Ловно оружје   Ловно оружје - Page 10 Empty24/7/2014, 17:42

Ме интересираат 2 работи:

1.Дали на секоја пушка воздушна може да се монтира оптички нишан ? бидејќи имам една стара во викендица,па би сакал да и ставам оптички нишан,бидејќи гледам на новиве може тоа да се прикачи

2.На таа што ја имам,мора да ја отвориш цефката-да ставиш дијабола-да затвориш да пукнеш и пак од почеток.Дали и на новите,е истото ? по 1 дијабола само собираат или ?

3.Знам дека не е ловна пушка,но не ја најдов темата за воздушни.
Goust

Goust

Број на мислења : 137

ПишувањеПредмет: Re: Ловно оружје   Ловно оружје - Page 10 Empty18/8/2014, 10:16

Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: Ловно оружје   Ловно оружје - Page 10 Empty16/12/2014, 19:09

Како изгледа процесот на изработка на пушка Beretta?
вторник,16.12.2014
Италијанската компанија Beretta постои пет века и важи за најстариот производител на оружје. Оваа компанија во соработка со Ancarani Studio создаде видео во кое го претстави процесот на изработка на една пушка кој вклучува роботи, но и човечки допир за на крајот да се добие финалниот производ.

http://kajgana.com/kako-izgleda-procesot-na-izrabotka-na-pushka-beretta

Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Ловно оружје   Ловно оружје - Page 10 Empty

Ловно оружје
Вратете се на почетокот 
Страна 10 of 15Отиди на страна : Previous  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 15  Next
 Similar topics
-
» Гасно оружје
» Ново оружје
» Егзотично Оружје
» Воздушно оружје
» Застава оружје - производи (М70, М72, М77, М92, М21, CZ99, M57...)