Предмет: Re: КСБ - Косовски Безбедносни Сили 23/5/2023, 18:36
Momak od Gjorce напиша:
Нив ги спремаат за друго,и не верувам дека количински добиле многу од истото
Моментално се подобро и повеќе опремени од нас кој шо сака нека тврди.
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
Предмет: Re: КСБ - Косовски Безбедносни Сили 23/5/2023, 20:32
Во моментов во некој сегменти да,но немаат доволно од истата опрема,се се тоа брои во неколку десетина парчиња
РИС
Број на мислења : 2554
Предмет: Re: КСБ - Косовски Безбедносни Сили 16/7/2023, 20:26
Дали ЕДЕН или ПОВЕЌЕ БАЈРАКТАРИ Косово си тоа што му фалеше 2001 за да победи кај Радуша , за жал ние ја изгубивме компонентата што највеќе придонесе да се спаси Радуша , БОРБЕНИТЕ ХЕЛИКОПТЕРИ .
ESN
Број на мислења : 1594
Предмет: Re: КСБ - Косовски Безбедносни Сили 17/7/2023, 00:06
РИС напиша:
Дали ЕДЕН или ПОВЕЌЕ БАЈРАКТАРИ Косово си тоа што му фалеше 2001 за да победи кај Радуша , за жал ние ја изгубивме компонентата што највеќе придонесе да се спаси Радуша , БОРБЕНИТЕ ХЕЛИКОПТЕРИ .
Радуша Ми 24-та нишо не направи. Не дејствуваше со проектили,туку само со митралезот. И тоа само еден Ми 24 беше,веднаш после повлекувањето на Ми 24 настапува Су 25 со проектили и ја запалува планината Жеден. Радуша ја спаси Су 25 и неговиот пилот од Беровско село .
______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
gol_den_phantom69 likes this post
D21g
Број на мислења : 122
Предмет: Re: КСБ - Косовски Безбедносни Сили 17/7/2023, 13:50
ESN напиша:
РИС напиша:
Радуша Ми 24-та нишо не направи. Не дејствуваше со проектили,туку само со митралезот. И тоа само еден Ми 24 беше,веднаш после повлекувањето на Ми 24 настапува Су 25 со проектили и ја запалува планината Жеден. Радуша ја спаси Су 25 и неговиот пилот од Беровско село .
Тој пилот нели е сега во Америка и вози камион.
Alvar
Број на мислења : 11099
Предмет: Re: КСБ - Косовски Безбедносни Сили 17/7/2023, 15:55
Предмет: Re: КСБ - Косовски Безбедносни Сили 17/7/2023, 16:05
Boga mi... ljaka poljaka vo vojska ke prerasnat.
РИС
Број на мислења : 2554
Предмет: Re: КСБ - Косовски Безбедносни Сили 17/7/2023, 22:45
Нема , ако стигне се што имаат нарачано нашиве , што знаеме ама и што не знаеме , купено и донации , бар со нив не би требало да има проблем .Би требало со зголемувањето на буџетите да се добие зелено светло и за борбени хеликоптери , хаубици 155мм и други работи .
gol_den_phantom69
Број на мислења : 634
Предмет: Re: КСБ - Косовски Безбедносни Сили 18/7/2023, 10:01
РИС напиша:
Нема , ако стигне се што имаат нарачано нашиве , што знаеме ама и што не знаеме , купено и донации , бар со нив не би требало да има проблем .Би требало со зголемувањето на буџетите да се добие зелено светло и за борбени хеликоптери , хаубици 155мм и други работи .
Znaci pak da vi povtoram ne se problem parite za borbeni heli tenkovi itn tuku formacijata na cela armija spored koja nie NEMAME PRAVO na borbena aviacija i tesko vooruzuvanje ...tuku se ke bide lesna pesadija i helikopteri za prebaruvanje i spasuvanje i gasenje pozari tolku
gol_den_phantom69
Број на мислења : 634
Предмет: Re: КСБ - Косовски Безбедносни Сили 18/7/2023, 10:08