Да сме здрави , живи ќе видиме , а и не треба да се гледа толку црно на иднината .
gol_den_phantom69
Број на мислења : 635
Предмет: Re: 1. Пешадиска Бригада 7/9/2022, 22:08
РИС напиша:
Да сме здрави , живи ќе видиме , а и не треба да се гледа толку црно на иднината .
Treba treba i toa nogu po crno ke bide odkolku so mislime nie
Alvar
Број на мислења : 11102
Предмет: Re: 1. Пешадиска Бригада 7/9/2022, 23:02
MK = иднина
______________________ Si vis pacem, para bellum
gol_den_phantom69 likes this post
РИС
Број на мислења : 2556
Предмет: Re: 1. Пешадиска Бригада 7/9/2022, 23:21
2038 е малку далеку , ама 2028 се ќе биде јасно , ќе не биде или нема да не биде
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
Предмет: Re: 1. Пешадиска Бригада 3/10/2022, 21:02
РИС
Број на мислења : 2556
Предмет: Re: 1. Пешадиска Бригада 3/10/2022, 21:25
Не личат без борбени станици .
Momak od Gjorce
Предмет: Re: 1. Пешадиска Бригада 3/10/2022, 21:43
Има еден мал проблем,со војникот на отворениот ден праев муабет,испорачуватот нема доставено панцирна плоча што ја фиксира станица,ја заборајле,и без нејзе не е безбедно да се користи истата,инаку за сите се пристигнати уште првиот ден,монтиран е само на еден ради сликање,затоа и немаше боево гаѓање на вежбата пред недела дена
Вајда е оваа плоча...
gol_den_phantom69
Број на мислења : 635
Предмет: Re: 1. Пешадиска Бригада 3/10/2022, 21:50
Momak od Gjorce напиша:
Има еден мал проблем,со војникот на отворениот ден праев муабет,испорачуватот нема доставено панцирна плоча што ја фиксира станица,ја заборајле,и без нејзе не е безбедно да се користи истата,инаку за сите се пристигнати уште првиот ден,монтиран е само на еден ради сликање,затоа и немаше боево гаѓање на вежбата пред недела дена
Вајда е оваа плоча...
hm
BoyfromKavadarci
Број на мислења : 624
Предмет: Re: 1. Пешадиска Бригада 3/10/2022, 22:07
Ne veruvam vo taa prikazna. Toa e isto kako Mercedes da isporaca koli bez air bags. Ili e finansiski problem ili e nesto sosema drugo. Ne mi drzi voda toa. Primetiv uste togas deka nemaat borbeni stanici i znaev deka nesto ne e vo red. Kako i da e ubava prikazna smislile.
Momak od Gjorce
Предмет: Re: 1. Пешадиска Бригада 3/10/2022, 22:13
Само сети се колку фалинки имаа Словенските ЈЛТВ,кога ги примија и им направија технички преглед,е кај нас нема никогаш да го направат истото,башка не мора да е до "Мерцедесот" или во случајов Ошкош,станиците доаѓаат од друга фирма Конгсберг
Momak od Gjorce напиша:
Вооружени сили на Словенија - Page 40 23.09.21
Во Словенија новите ЈЛТВ не можат да поминат технички преглед и официјално не можат да влезат во оперативна употреба,производителот треба да ги реши проблемите според МО на Словенија...
Некој од проблемите:тежината на возилото била поголема од тежината која е по спецификација на самото возило,кочниците не функционирале како што треба,оштетени балистички стакла,фалело доста опрема и делови,како и штрафови,мутери и сл,дел од електричните кабли не биле обележани,оштетени светла и итн...
Се прашувам дали кај нас ке има детална проверка на возилата