Приметете како им улетуваат у толпа џандариве облечени ко нив.
______________________ Si vis pacem, para bellum
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
Предмет: Re: Израелски одбрамбени сили (IDF) 8/10/2015, 13:51
E не,јака финта
JKD
Број на мислења : 3140
Предмет: Re: Израелски одбрамбени сили (IDF) 8/10/2015, 14:22
ја од увек сум се прашувал зошто секоја полиција се справува со вакви насилни протести преку кордони,шок бомби и слично...ја кога би праел една таква "операција" би ги остаил ПЕП и обични плавковци да фрлаат шок бомби и да примаат камења,а ЕБР и АЛФА би ги пратил од другата страна,да ги стават во тостер...пример ако протестираат пред Влада,и ако се браќата,се знае дека ќе се повлечат накај Мавровка,па пушти им од таа страна ЕБР и АЛФА а ПЕП и обични плавковци да затворат од парк натака,па да ги видам кај ќе идат,директ у вардар...само ќе нема толку место по станициве да ги собере а и така би паднало бајаѓи ќутек..
Alvar
Број на мислења : 11127
Предмет: Re: Израелски одбрамбени сили (IDF) 8/10/2015, 15:16
Ова го имам видено и на други клипови и фотки, оние кои се обично во цивил од безбедносниве служби на Израел, имаат рефлектирачка трака на самото оружје, било пиштол или пушка, претпоставувам за полесна идентификација. На клипов погоре може да се приметат на почетокот (ако паузирате) жолти стикери на Glock 19-ките кои ги носат полицајците во цивилка. За во тие услови во кои дејствуваат, каде има големи толпи кои често и се вооружени, прилично едноставно но функционално решение.
Можно е оние погоре од клипот да се припадници на Yamas специјалната антитерористичка единица.
SIG
Број на мислења : 6118
Предмет: Re: Израелски одбрамбени сили (IDF) 8/10/2015, 21:49
Јака работа... а приметив и јас жолти траки на Глоковите ама не ми беше јасно зошто се, прво помислив да не се тејзери
Alvar
Предмет: Re: Израелски одбрамбени сили (IDF) 8/10/2015, 22:39
Богами, ако те погодат со ваков тејзер... нема многу тресење.
Alvar
Предмет: Re: Израелски одбрамбени сили (IDF) 17/11/2015, 10:17