| Израелски одбрамбени сили (IDF) | |
|
+8Зоран Велешки Вампир JKD Momak od Gjorce BABUN Legija91 Alvar SIG 12 posters |
|
Автор | Порака |
---|
SIG
Број на мислења : 6118
| Предмет: Re: Израелски одбрамбени сили (IDF) 16/11/2014, 22:01 | |
| Израелциве се дефинитивно најфотогенична војска! | |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Израелски одбрамбени сили (IDF) 16/11/2014, 22:46 | |
| Имаат ли полиција овие ? некако се ми изгледаат на војска или грешка сум ? | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Израелски одбрамбени сили (IDF) 16/11/2014, 23:30 | |
| - JKD напиша:
- Имаат ли полиција овие ? некако се ми изгледаат на војска или грешка сум ?
Како може да немаат полиција,која земја нема полиција | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Израелски одбрамбени сили (IDF) 17/11/2014, 00:12 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- JKD напиша:
- Имаат ли полиција овие ? некако се ми изгледаат на војска или грешка сум ?
Како може да немаат полиција,која земја нема полиција Па Израел Сега чим спомнавте јас пред некое време размислував како би било во некоја држава да не постои армија, туку сите безбедносни сили да спаѓаат во Министерството за внатрешни работи. Не постојат веќе империи па некој да земе да освојува територија, туку воглавно постои војската за одбрана на државата. Војската како војска се да си биде исто, но да спаѓа во МВР и да си работи нормално. Дали е тоа возможно? |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Израелски одбрамбени сили (IDF) 17/11/2014, 00:25 | |
| - MISFIT напиша:
Сега чим спомнавте јас пред некое време размислував како би било во некоја држава да не постои армија, туку сите безбедносни сили да спаѓаат во Министерството за внатрешни работи. Не постојат веќе империи па некој да земе да освојува територија, туку воглавно постои војската за одбрана на државата. Војската како војска се да си биде исто, но да спаѓа во МВР и да си работи нормално. Дали е тоа возможно? Уште тоа нас ни треба,треба да си остане вака но само формациски,не и опременост.Плус и така Македонија има премногу полицајци според ЕУ пресметано во сооднос со бројот на жители,што значи дека и да сакаат не можат да ги префрлат 8 000 припадници на АРМ во МВР,проблемот настана мислам од кога се додаде гранична полиција | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Израелски одбрамбени сили (IDF) 17/11/2014, 12:22 | |
| Па парите од АРМ ќе идат за МВР.Тоа според мене е добра работа,зошто ? затоа што нас да не нападне Турција или Грција,немаме теоретска шанса да се одбраниме,а и да се случи тоа верувам е мала веројатноста.А она што е со голема веројатност,е да се деси пак 2001,или да има уште некој Бродец.Е тогаш,кога би била цела армија во мвр,без проблем ќе функционира во такви ситуации,+ ќе имаш далеку поголем број на припадници,+ ќе имаш уште 2 елитни единици,повеќе возила,хеликоптери. | |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Израелски одбрамбени сили (IDF) 17/11/2014, 12:28 | |
| Објасни ми како тоа ке биде подобро кога денес имаш 13 000 полиција и 8 000 војска,а ако ги споиш во едно не ке можеш да имаш повеќе од 13 000 припадници ? | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Израелски одбрамбени сили (IDF) 17/11/2014, 12:40 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- Објасни ми како тоа ке биде подобро кога денес имаш 13 000 полиција и 8 000 војска,а ако ги споиш во едно не ке можеш да имаш повеќе од 13 000 припадници ?
Зошто да не можеш ? | |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Израелски одбрамбени сили (IDF) 17/11/2014, 12:49 | |
| Зашто според ЕУ стандарди според глава на жител Македонија денес има премногу полицајци,а не пак ако се додадат 8 000 припадници на АРМ,читај погоре што имам напишано | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Израелски одбрамбени сили (IDF) 17/11/2014, 12:54 | |
| Абе јас не реков дека е изводливо тоа,туку само како пример,што би било ако би било.Чамче муабет,бајрам на памет.
И мислам дека МВР има премногу лежачи по станици,и дека и треба добра реформа кај што повеќе ќе се на улица отколку во канцеларии. | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Израелски одбрамбени сили (IDF) | |
| |
|
| |
| Израелски одбрамбени сили (IDF) | |
|