Бидејќи не најдов соодветна тема решив да отворам нова во која ќе поставуваме разни видеа со воена тематика за кои нема соодветни теми.
Заебана работа ова IED. [You must be registered and logged in to see this link.]
SIG
Број на мислења : 6117
Предмет: Re: Разни видеа 9/5/2013, 02:09
На 1:18.. .го разнесе Хамвито еј
Стварно, ИЕД се најподмукла работа, ефтино а крајно ефикасно, нит губиш луѓе нит ништо, само добро постави го и имај малку среќа, успехот не ти бега. Тешко Американциве... јас ни со МРАП не би се усудил да одам.. таа експлозијата на 1:18 мислам дека и МРАП ќе го отвори ко конзерва.
SIG
Број на мислења : 6117
Предмет: Re: Разни видеа 9/5/2013, 02:10
П.С Бео имаш тема за ИЕД во „Воена Техника„ постави го и таму линков.
beowulf
Број на мислења : 765
Предмет: Re: Разни видеа 9/5/2013, 23:39
Frogfoot напиша:
На 1:18.. .го разнесе Хамвито еј
Стварно, ИЕД се најподмукла работа, ефтино а крајно ефикасно, нит губиш луѓе нит ништо, само добро постави го и имај малку среќа, успехот не ти бега. Тешко Американциве... јас ни со МРАП не би се усудил да одам.. таа експлозијата на 1:18 мислам дека и МРАП ќе го отвори ко конзерва.
Па богами да нагазиш на бојлер полн со експлозив ни МРАП ни бакрачи не те спасуваат.
Frogfoot напиша:
П.С Бео имаш тема за ИЕД во „Воена Техника„ постави го и таму линков.
Абе ич не ми текна дека во Воена техника има тема за ИЕД. Ај ќе го ставам и таму видеото.
Генерал
Број на мислења : 2343
Предмет: Re: Разни видеа 12/6/2013, 16:28
______________________ Потта штеди крв!
Гостин Гостин
Предмет: Re: Разни видеа 26/6/2013, 00:01
Најдов едно интересно видео на youtube. Двајца облечени во униформи и опремени со шлемови, балистички наочари, маски, панцири (шлемот и наочарите не би требало да бидат оригинал бидејќи момциве се занимаваат со airsoft), одат пешки до станица на метро, се возат во метрото до одредена локација. Инаку целата работа е да тестираат колку внимание ќе привлечат во јавноста. Штета што немаше многу реакции, бидејќи се работи за Шведска, земја каде што секој си гледа своја работа.
Кај нас некој вака да излезе облечен во јавност и да се шета во воена опрема, јас сум сигурен дека штом ќе излезеш на улица, или недај боже да чекаш автобус на некоја станица или уште полошо да се качиш во автобус, со ова се на тебе што го имаат овие двајца на видеово, јас гарантирам дека некои ќе кренат паника, плус тоа ќе дојде цела единица алфи и специјалци да те уапсат, а покрај тоа ќе те прогласат за ненормален и забеган. :D:D:D:D