Предмет: Re: Грчки вооружени сили 27/3/2015, 00:28
На парадата пред некој ден..
Гостин Гостин
Предмет: Re: Грчки вооружени сили 27/3/2015, 13:03
Што им значи знакот со раката?
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
Предмет: Re: Грчки вооружени сили 27/3/2015, 13:08
Тоа им е вајда дел од строевиот чекор,не мора да има значење
Iko
Број на мислења : 503
Предмет: Re: Грчки вооружени сили 27/3/2015, 17:54
Ima znachenje...iako na slikite ne se zabelezhuva najdobro - vsushnost nivnite desni race ne se podignati vo tupanica - tuku vo spoeni tri prsta so koi Pravoslavnite Hristijani se krstat...pokraj vakviot stroev chekor, na istiot nachin, so podignata desnica i spoeni tri prsta vo "krstechki stav" - site Grchki vojnici i ja polozhuvaat svojata svechena vojnichka zakletva (vo koja e sodrzhana i "Ortodoksna Kletva pred Boga" - na vernost kon svojata zemja i narod - no i kon svojata vera)...vo stroeviot chekor edino e malku izmeneta formata - za da istovremeno se stekne i vpechatok na "vojnichka tupanica"...
Alvar
Број на мислења : 11118
Предмет: Re: Грчки вооружени сили 27/3/2015, 18:19
______________________ Si vis pacem, para bellum
JKD
Број на мислења : 3140
Предмет: Re: Грчки вооружени сили 27/3/2015, 18:55
Iko напиша:
Ima znachenje...iako na slikite ne se zabelezhuva najdobro - vsushnost nivnite desni race ne se podignati vo tupanica - tuku vo spoeni tri prsta so koi Pravoslavnite Hristijani se krstat...pokraj vakviot stroev chekor, na istiot nachin, so podignata desnica i spoeni tri prsta vo "krstechki stav" - site Grchki vojnici i ja polozhuvaat svojata svechena vojnichka zakletva (vo koja e sodrzhana i "Ortodoksna Kletva pred Boga" - na vernost kon svojata zemja i narod - no i kon svojata vera)...vo stroeviot chekor edino e malku izmeneta formata - za da istovremeno se stekne i vpechatok na "vojnichka tupanica"...
така и треба...кај нас патриотизмот е ендемски вид,ЗА ЖАЛ...стварно жално ми е да слушам се повеќе и повеќе млади,македонци,кои што не ја сакаат НАЦИЈАТА и немаат чувство на ПАТРИОТИЗАМ...не зборам за влада,држава,не зборам за партија,сите се исти лајна,кое помало кое поголемо...вчера со другар за кој што пишував дека се му сметало а уствари тоне у пари,на разговор за ситуацијава ми кажа дека он да бил,ќе ставел одма шиптар министер(погоди кој го збори тоа у јавност) и дека одма он би сменел име,за да влеземе во ЕУ и НАТО,вика нека има војна(а сам има кажано дека му е страв да се бори и дека не би се борел) и дека војна ако има,пак ќе биде крив ојле или дојле,да не спомнувам сеа тука политичари,и зашто ќе биле криви ? зашто не смениле име...а да сменеле име,НАТО ќе не бранел,а толку е информиран што не знае дека НАТО не те чува од внатрешни немири...
и нешто што видов пред саат време,на инстаграм,отвориле јузер за армија на Македонија...океј,супер,го фоловнав,слики веќе видено но небитно...читам коментари...админот на страната,пишува под секоја слика на србски,браќа срби бугари хрвати под секој слика со нивни линкови од страници на инстаграм...не знам,можеби јас сум забеган,ама тоа ми сметаше,јузер за армија на МК(нормално не е официјален НО СЕПАК) да пишува на туѓ јазик,и да кажува БРАЌА за некои што ти негираат црква,други нација...
Alvar
Број на мислења : 11118
Предмет: Re: Грчки вооружени сили 27/2/2019, 17:37