Зборот ми е , гледале и вооружени транспортни хеликоптери , што значи рачунаат дел од 8те хеликоптери што ќе ги купуваме , највероватно 4 ќе бидат и вооружени , е сега за таа работа подобро е некој помал транспортен а не на пример Н 215 .
Gi pominale site proizvoditeli , sega treba da odlucat koa e najdobra opcija , po pravilo 7 treba da se povekenamenski a toa znaci kako transportni taka i vooruzani i plus 1 da bide za medicinski celi , za spasuvanje i t.n ... E sea ako ne izmenat nesto vo se ova toa gospod moze da znae samo.
Што попрво со 8 комада, пред 20 години имавме 20 и кусур хеликоптери, пола борбени (прави борбени, не нашминкани цивилни медивак хели), пола транспортни.
Znam Alvar ne ni sakam da pomisluvam i da se vrakjam na toa , bolno e i zalosno e sto imavme a sega vo momentot sto imame ... A naj tragicno e sto ne se sposobni da nabavat nisto i so godini seuste razgleduvaat od kaj da se nabavat , i se toa si ode taka bavno i nie tapkame vo mesto. Nikakva realizacija samo muabeti.
Абе имавме 20на хеликоптери ама брзо паднаа на по 4 или 5 исправни и во двете категории , вака е подобро 8 нови , 4 помали ТРАНСПОРТНО БОРБЕНИ и 3 поголеми ТРАНСПОРТНИ и 1 МЕДИЦИНСКИ може да биде и од помалите , и од поголемите , потоа со тек на време ќе се анализира дали има потреба од докупување .
Ne e nikako poarno od 20 pola da se borbeni i toa ne bilo koj tuku mi24 , imavme odlicna brojka na borbeni helikopteri i plus transportni a sega vo momentot imame samo 2 aktivni !!
Новите хеликоптери сепак ќе бидат воружени , имало презентацијата на експерти од АРМ за новинари , со што ќе бидат воружени , прочитав изјава на министерката на фејзбук , да не сретнал некој напис од презентацијата ?
Новите хеликоптери сепак ќе бидат воружени , имало презентацијата на експерти од АРМ за новинари , со што ќе бидат воружени , прочитав изјава на министерката на фејзбук , да не сретнал некој напис од презентацијата ?
ke imaat po 2 mitralezi na 2te strani niso drugo niso poveke