| Оклопни возила во состав на МВР | |
|
+7Зоран Desperado filip555 Makedon SIG 1 Momak od Gjorce 11 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Makedon
Број на мислења : 158
| Предмет: Re: Оклопни возила во состав на МВР 19/1/2012, 11:31 | |
| - Frogfoot напиша:
- Судејќи по сликиве, се работи за исто возило,или барем премногу слично Према оваа слика од возилово , различно од другите е само по прозорот на задниот дел (странично) , веројатно е некоја друга верзија на возилово, но се работи за ист концепт. Името е само „Ленд Ровер 4х4„ ?
П.С И мене одсекогаш ме интересирало како се вика ова возило,крактеристики,историја во МВР и сл. Јас најискрено првпат го гледам ова возило, не сум го видел нигде по улициве или по акцииве, затоа кој може кој знае нека пише збор два за него!! | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Оклопни возила во состав на МВР 19/1/2012, 20:09 | |
| Се користеше активно во 2001 , сега е очигледно повлечено од употреба..навистина незнам ни јас ништо за ова возило а ме интересира..на страницата на Отокар нема инфо за овој модел баш кој го имаме? барем да знаеме од каде е набавено,кога и од кој ќе најдеме нешто по интернетов.. | |
|
| |
filip555
Број на мислења : 94
| Предмет: Re: Оклопни возила во состав на МВР 10/2/2012, 11:41 | |
| eve vi i od mene edno M113 imame okolu 28 vo ARM ne e od nasite slikata nemozev da najdam ______________________ "If you want peace, prepare for war." Flavius Vegetius Renatus. Roman Military strategist. c. 390. A.D
| |
|
| |
Desperado
Број на мислења : 70
| Предмет: Re: Оклопни возила во состав на МВР 11/2/2012, 00:30 | |
| Drugarce ova ne e M113 na ARM tuku na nekoja druga vojska. Bi te zamolil vo idnina, a ova svati go kako prijatelski sovet , prvo razgledaj go celiot forum, i koga ke postavuvas nekoe mislenje,prvo vidi dali ima otvorena tema za nego, ako ima nekoja slicna, vidi koja e poprikladna, me svakas? Nikoj ne ti zema za zlo dodeka si nov clen, samo uzivaj i bidi aktiven! Pozdrav P.S Za ova imame tema vo "Kopnena Vojska" | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Оклопни возила во состав на МВР 11/3/2012, 12:14 | |
| Конечно пронајдов некаква слика од ова оклопно возило Otokar Land Rover,го користата тигрите и е во црна боја,највероватно е она истото од сликата погоре... | |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Оклопни возила во состав на МВР 11/3/2012, 12:22 | |
| Браво јас ја најдов на видеото. | |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Оклопни возила во состав на МВР 11/3/2012, 12:26 | |
| - Зоран напиша:
- Браво јас ја најдов на видеото.
На кое видео... | |
|
| |
Зоран
| Предмет: Re: Оклопни возила во состав на МВР 11/3/2012, 12:27 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- Зоран напиша:
- Браво јас ја најдов на видеото.
На кое видео... На предходните страни е вежбата на ЕБР. | |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Оклопни возила во состав на МВР 7/4/2015, 21:10 | |
| | |
|
| |
Зоран
| Предмет: Re: Оклопни возила во состав на МВР 7/4/2015, 21:16 | |
| 2001 беше чудо. МТ=ЛБ ги купија во лудо време и по 2002 дадени на армијата. Камилино _М-113 беше дониран на армијата а ете ги користело и МВР сега се е само спомен. ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Оклопни возила во состав на МВР | |
| |
|
| |
| Оклопни возила во состав на МВР | |
|