Предмет: Re: Вооружени сили на Словенија 22/11/2023, 16:20
Znam dosta od opremata na sosednite drzavi sto ja naracaa posle nas vekje im pristigna ... Neznam iskreno so se slucuva so nabavkite kaj nas i zosto tolku bavno se odviva toj proces. Najverovatno ne se plakja kaj samiot proizvoditel i se koci se , ili eventualno ima drugi politicki igri i kocnici.
Alvar
Број на мислења : 11127
Предмет: Re: Вооружени сили на Словенија 28/11/2023, 19:40
Alvar напиша:
Словенија после нас го почна процесот за набавка на нови хеликоптери, можам да гарантирам дека пред нас ќе ги набават и добијат.
2 opcii se zoso ne gi dobivame komplet i na vreme ili nasite ne plakjaat pa gi nema ili namerno amerite ne ebavaat i ne gi isporacuvaat poradi toa sto losi vreminja idat ...
РИС
Број на мислења : 2579
Предмет: Re: Вооружени сили на Словенија 4/1/2024, 19:44
Мислам приоритет им се земјите што граничат со Русија , а ние сме последна дупка на свирепото, плус , ако пак пукне кај нас , се знае чива страна ќе фатат , ЧУДО како дозволиле да ни донираат CV90 , АКО СТВАРНО НИ ДОНИРАЛЕ .
Alvar
Број на мислења : 11127
Предмет: Re: Вооружени сили на Словенија 4/1/2024, 20:01
Словенија не граничи со Русија, напротив подалеку се од нив отколку ние, па пак им идат навреме возилата, и тоа комплетно со куполи и се друго.
Мислам, досега ви е белким јасно каква неписмена и предавничка багра ни е на чело на државава. Буквално ја демиталиризираа армијата со обемната донација за Украина, а притоа добивме к***ц. Ако навистина и овој пат не ебаават америте (фала богу нема да е прв пат), монголоидиве од МО и АРМ треба гласно да кажат каде е застојот, па ако треба и да се раскине договорот со нив. Барем денес не мањкаат квалитетни опции за оклопни возила и транспортери.
______________________ Si vis pacem, para bellum
РИС
Број на мислења : 2579
Предмет: Re: Вооружени сили на Словенија 4/1/2024, 20:25
Според првите најави пред 3-4 години СТРАЈКЕРИТЕ и ЈЛТВ требаше до сега да бидат комплетно испорачани .Сепак вината би ја лоцирале кај нашите и она што ФАНТОМ често ни повторува , НЕМА ПАРИ .