Предмет: Re: Вооружени сили на Србија 21/7/2018, 20:24
Многу јака ствар
Alvar
Број на мислења : 11122
Предмет: Re: Вооружени сили на Србија 21/7/2018, 20:26
Да, сериозно си ја сфатија работота околу вооружените сили... за разлика од други.
______________________ Si vis pacem, para bellum
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
Предмет: Re: Вооружени сили на Србија 21/7/2018, 21:34
Среќа што барем МВР доби асално стрелиште и куќа за каѓање по сите стандарди,па ќе можат и од АРМ да ја користат заедно,нормално ако сакаат да соработуваат на тоа поле,другите стрелишта низ државава се обични ниви...
MISFIT
Број на мислења : 281
Предмет: Re: Вооружени сили на Србија 21/7/2018, 21:43
Momak od Gjorce напиша:
Среќа што барем МВР доби асално стрелиште и куќа за каѓање по сите стандарди,па ќе можат и од АРМ да ја користат заедно,нормално ако сакаат да соработуваат на тоа поле,другите стрелишта низ државава се обични ниви...
АРМ има две(а со тоа мислам на бСН), а МВР има само во Ѓорче. ЕСЗ некогаш ја користат нашата во Илинден по потреба, ако не им се оди до Ѓорче
______________________ To us and those like us, damn few.
Momak od Gjorce
Предмет: Re: Вооружени сили на Србија 21/7/2018, 21:48
Знам една во Илинден една на Криволак,а МВР две во касарната во ЃП,првата правена од самите припадници со гуми од коли,песок,и сл материјали,ама оваа е друга лига
MISFIT
Предмет: Re: Вооружени сили на Србија 21/7/2018, 21:53
Не сум знаел дека се две. Инаку не е битно да е нашминкано, туку да е модуларно, да се претвараат соби во ходници и обратно по потреба. Со еден распоред се создаваат training scars, деформитети.
Momak od Gjorce
Предмет: Re: Вооружени сили на Србија 21/7/2018, 21:58
Треба да се работи заедно и да се направи на Криволак населба за вежбање урбана борба,од повеќе куќи
MISFIT
Предмет: Re: Вооружени сили на Србија 21/7/2018, 22:40
Momak od Gjorce напиша:
Треба да се работи заедно и да се направи на Криволак населба за вежбање урбана борба,од повеќе куќи
Има заеднички вежби ама не се толку чести. А и нема зашто, друга намена имаат МВР(за упад). А за урбана борба, друга формација имаат АРМ, работи на друг начин и се мобилизира за друга ситуација.
Инаку има населба ама е пред распаѓање. А тоа што треба да се направи има милион идеи, ама за жал нема кој да ги оствари...
Alvar
Број на мислења : 11122
Предмет: Re: Вооружени сили на Србија 21/7/2018, 22:59
На толку ѕидари и градежни компании, не успеаа да направат една саглам "населба" од 10-тина куќи. За нашава инжинерија и не верувам дека имаат капацитет за посериозни проекти од тој габарит.
BTW, го имате видено King Abdullah II Special Operations Training центарот?
______________________ Si vis pacem, para bellum
Momak od Gjorce
Предмет: Re: Вооружени сили на Србија 21/7/2018, 23:07
Па тоа на Криволак појше личи на бачило него ли на урбана населба, за мали пари може да се напрај урбана населба од десетина куки, со контењери од камиони, кој ке тераат со години...