Ова едно е смртоносно, за калибарот да не зборам но има подобра страна што ако се десет па макар и 5 можеш да ја комбинираш муницијата бидејќи дел има и бомблети противтенковски ама тепаат и луѓе, тоа се бомблети кои паѓаат брзо па таман тие што преживеале ќе ги дочека ново изненадување, втора опција е со бел фосфор кој во реакција со воздух создава фосфорна киселина па ќе мораат да се релоцираат и....
Трета опција е употреба на термите и напалм по математичка пресметка проверено од Британците т.е нема потреба да бидат гаѓани туку одоколу ќе се создаде жешко торнадо кое истовремено е и отровно бидејќи кислородот ќе го апсорбира термите и напалм а непријателите односно агресорите кои дојдоа да не убиваат, да силуваат наши жени да не осиромашат и експлоатираат и понижат ќе се задушат како глувци.
Освен ако они не се понижат со Бело знаме колку главата да ја спасат како Учките во Арачиново, па кога сватија дека НЕМА КАДЕ и дека до еден ќе изгинат, губат муниција, имаат повредени и мртви моралот паѓа а ветераните поточно дел од платениците биле ви фрижидери за длабоко замрзнување полни метал а на некои им фалеле и делови како екстремитет или абдоминални органи, и така кога веќе им фуфна кренбаа знамињата.(ајде да не се навраќам се нервирам, однапред се извинувам.)
Ми се допаѓа фактот што имаме МИ-24 хеликоптер специјален за артилериска корекција на огнот, но навистина ни треба нешто над 200мм, мислам тоа е факт бидејќи истиве (оркан) при воздушен напад можат да експлодираат во воздух оставајќи алуминиум и лажејќи го непријателот да брка духови или намамувајќи го нормално кон тоа што си го бара
вистина е поради специфичниот звук кој го имаат Каќушите германските војници им го дале прекарот Сталинови Оргули,во повеќе документарци е споменувано ова мислам и во краткиот приказ на телеканал Звезда во одделот Оружие Победи,лично секогаш кога ќе го чујам овој звук морници ме лазат навистина неповторливо нешто