| Воени теренски возила | |
|
+21darkness tose РИС JKD Legija91 Scorpion beowulf Mrshajnoski Iko Зоран Alvar Генерал filip555 Profesionalec AlexGreat Wolf fighter Makedon Desperado Momak od Gjorce SIG 25 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Alvar
Број на мислења : 11099
| Предмет: Re: Воени теренски возила 15/10/2013, 23:40 | |
| Немам видено за која оптика конкретно станува збор... но често се монтира на М2-ката. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Legija91
Број на мислења : 1330
| Предмет: Re: Воени теренски возила 27/11/2013, 15:20 | |
| ______________________ If you're going throw hell, keep going.
| |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Воени теренски возила 4/12/2013, 17:51 | |
| ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Legija91
| Предмет: Re: Воени теренски возила 4/12/2013, 19:02 | |
| Од кога почнаа Volkswagen, да прават вакви возила ? ______________________ If you're going throw hell, keep going.
| |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Воени теренски возила 4/12/2013, 19:30 | |
| Ова беше прототип кој не беше усвоен од Bundeswehr. Инаку произведуваат и наменски возила (пред се транспортни) под капата на Rheinmetall. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Legija91
| Предмет: Re: Воени теренски возила 5/12/2013, 14:04 | |
| Еве ги и Романциве, со Дачиа Дустер. ______________________ If you're going throw hell, keep going.
| |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Воени теренски возила 5/12/2013, 15:35 | |
| Циркузи, им се изнасмеаа по форумиве за возилово. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Legija91
| Предмет: Re: Воени теренски возила 5/12/2013, 17:25 | |
| Ја не гледам никаква корист од возилава.Заштита 0, некоја посебна спецификација-нема, еден будала да се најде пред него со Застава 70-ка, ќе ги избуши сите внатре.Не зборам конкретно за ова, туку за сите вакви.. Ние имаме Тојоти нели ? Ама не ги користиме вака, за комуникации или за што беа ? ______________________ If you're going throw hell, keep going.
| |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Воени теренски возила 5/12/2013, 17:40 | |
| VW Touraeg-от горе е блиндиран... така да одредена балистичка заштита кај него има. Dacia-ва затоа пак нема ништо од заштита, ниту може да има бидејќи шасијата не може да го издржи товарот, ниту пак има доволно јак мотор во понудата кој би можел да ја "тера". Колку ми е познато Тојоти досега АРМ нема користено во ниту еден род... ВП имаше Suzuki Vitara, но тие се повлечени од употреба веќе некое време ако не се лажам. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Legija91
| Предмет: Re: Воени теренски возила 5/12/2013, 17:47 | |
| Зошто јас се мислам дека имам гледано слики со наши Тојоти.. Можеби сум се побркал, баш ке ги побарам сликите , а можеби да сум го гледал Сузито јас , али слаба меморија ______________________ If you're going throw hell, keep going.
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Воени теренски возила | |
| |
|
| |
| Воени теренски возила | |
|