| Воени теренски возила | |
|
+21darkness tose РИС JKD Legija91 Scorpion beowulf Mrshajnoski Iko Зоран Alvar Генерал filip555 Profesionalec AlexGreat Wolf fighter Makedon Desperado Momak od Gjorce SIG 25 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Воени теренски возила 2/9/2013, 01:34 | |
| - Alvar напиша:
- General Dynamics Wins $500 Million Special Operations Truck Contract
http://www.nationaldefensemagazine.org/blog/Lists/Posts/Post.aspx?ID=1242
Интересно изгледа возилово. Не сакам да се правам многу паметен и да хејтам ( овој збор ми е грд ама не ми текнува друг ) ама не ми се јасни тие сандаци на вратите. Мое мислење е дека пречат при отварањето до крај на вратите. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Воени теренски возила 2/9/2013, 01:43 | |
| Не би рекол дека пречат при отварање на вратите,поради тоа што не се отвараат под агол од 180 степени...туку мене целот концепт на вакво возило не ми е сватливо,и не можам да го преџвакам,пре отворено е за денешни борбени дејствија... | |
|
| |
Legija91
Број на мислења : 1330
| Предмет: Re: Воени теренски возила 2/9/2013, 09:18 | |
| Овоа пре би дошло како баги, брзо ударно пустинско.. само преголеми и претешко ми изгледа :/ Инаку вака нели се и на САС возилата, мислам во отвореност и со митралез и од напред и од зади.. ______________________ If you're going throw hell, keep going.
| |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Воени теренски возила 2/9/2013, 11:04 | |
| Мене Хамвито ми е сосема ОК. Ова ми е преотворено, и патниците се повеќе изложени на непријателски оган. Е сега има битна предност над Хамвито, а тоа е огнената моќ. Додека од Хамвито ефективно можеш да дејствуваш само со пушкомитралезот горе, тука можат сите патници одеднаш да дејствуваат. Е сега, очигледно оделе на таков компромис. | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11097
| Предмет: Re: Воени теренски возила 2/9/2013, 12:21 | |
| ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Воени теренски возила 2/9/2013, 12:36 | |
| Британците користат слично конципирани возила, но нешто потешки и со можност за модуларен погон во зависност од мисијата (од 4х4 возило со додавање на уште една осовина во 6х6). Истите се произведуваат и во верзии без можност за модуларен погон (HMT Extenda), т.е само 4х4 (HMT 400) или 6х6 (HMT 600). Истиве (Supacat Jackal - MWMIK) веќе се нарачани од Австралиската армија, како и од Данската. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Воени теренски возила 5/9/2013, 01:15 | |
| |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Воени теренски возила 8/9/2013, 19:09 | |
| |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Воени теренски возила 22/9/2013, 23:38 | |
| |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Воени теренски возила 28/9/2013, 22:26 | |
| The Guardium Unmanned Ground Vehicle (UGV) is one of the most advanced military vehicles today. Its purpose is to patrol dangerous areas and quickly respond to emergencies. The vehicle is used today mostly around the Gaza Strip. | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Воени теренски возила | |
| |
|
| |
| Воени теренски возила | |
|