Предмет: Re: Филмови и емисии на ТВ 7/12/2012, 13:25
КУСТУРИЦА МУ ДАДЕ РАБОТА НА ЈУНАКОТ ОД ,,LEPA SELA, LEPO GORE,,
Откако дознал за трагичната приказна на Микајло Шимшиќ, борецот кој го преживеа пеколот во тунелот „Бродар“, меѓу Вишеград и Рудог, Емир Кустурица на вистинскиот јунак во филмот „Лепо село лепо гори“, му понудил работа во Андричград. Михаел ја прифатил работата и во четврток и двајцата задоволни прошетаа низ градот. „Среќен сум што имавме можност да го регрутираме човекот кој толку многу страдал во животот.
За сега Михаел запона со работа на две згради кои ќе бидат од големо значење за сите нас“, изјави Кустурица, креаторот на Андичград за кој доби награда најпаметен подвиг за 2012 година“, изјави Кустурица.
Својот ентузијазам и благодарност не ги криеше ниту Микајло Шимшиќ. По 20 години конечно и него му се насмевна среќата. „Сега се надевам дека се ќе биде полесно. Јас конечно ќе можам да ја завршам куќата во Вишеград, која што ја започнав пред десетина години“, изјави Шимшиќ
Е сега и документарецот за истата битка, симнете го со Download Master или друго програмче , само не FLV, [You must be registered and logged in to see this link.] , или [You must be registered and logged in to see this link.] , а превод имате [You must be registered and logged in to see this link.] .
Хоуп ју лајк ит!
SIG
Број на мислења : 6117
Предмет: Re: Филмови и емисии на ТВ 18/12/2012, 19:30
Копилад (2006)
1943. година. Градовима широм СССР-а лутају групе напуштене деце која не презају ни од најсуровијих криминалних дела. Власт доноси одлуку да се према њима поступа по закону за пунолетне особе. Напослетку им се ипак пружа шанса да сперу своју тамну прошлост тако што ће проћи обуку за диверзанте. Школу води потпуковник Вишневски, а кадети су му дечаци од 14-15 година ...
Предмет: Re: Филмови и емисии на ТВ 19/12/2012, 22:09
Цел филм со српски превод, епа вие мислете дека дедовците неможат ништо!
Шала на страна, филмов е навистина добар, кликнете CC за да имате превод на српски и уживајте во средувањето на оние кои се обогатиле по падот на СССР и успат решиле да силуваат внука на пензионер, кој сосема случајно бил одликуван како одличен стрелец. Па така...си отиде во Москва на пазар, си купи Драгунов со пригушувач и почна...
Топло препоручам!
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
Предмет: Re: Филмови и емисии на ТВ 20/12/2012, 12:04
Интересно 20 минутно филмче...
Генерал
Број на мислења : 2343
Предмет: Re: Филмови и емисии на ТВ 20/12/2012, 16:50
Momak od Gjorce напиша:
Интересно 20 минутно филмче...
Интересен приказ за употребата на современите средства во реална ситуација. Е сега забележав нешто па ќе искоментирам. Не знам колку ќе му помогне П90 во една ваква ситуација ама мислам дека го одбрале заради футуристичкиот изглед. И да, на крај сепак БМП-то го имаше последниот збори
______________________ Потта штеди крв!
Генерал
Број на мислења : 2343
Предмет: Re: Филмови и емисии на ТВ 21/12/2012, 20:12
Филм је снимљен по мотивима истинитих догађаја који су се десили током јануара 1995. године у Чеченији. У болничком комплексу у Грозном налази се одред руске војске којим командује рањени пуковник Суворов, који је током боја остао без ока. Болницу окружују неколико пута бројнији чеченски терористи у чијем се саставу налазе и страни плаћеници: авганистански муџахедини, арапи, црнци, снајперисти из Литваније, најамници из Украјине ... Током битке између руских снага и чеченских терориста комаданти зараћених страна воде дијалог путем радио-станице. Филм обилује масовним и врло суровим сценама рата, снимљених у документарном маниру.
Alvar
Број на мислења : 11101
Предмет: Re: Филмови и емисии на ТВ 3/1/2013, 11:26
______________________ Si vis pacem, para bellum
SIG
Број на мислења : 6117
Предмет: Re: Филмови и емисии на ТВ 12/3/2013, 13:11
Дечки дај кажете лек за VLC player, српско-хрватските титлови на латиница ми ги покажува со хиероглифи, додуша само карактерите Ќ, Ч, и сл..