За хрватската пушка е бајонет, нешто во стилот на М9 бајонетот амерички.
SIG
Број на мислења : 6118
Предмет: Re: Борбени ножеви 9/6/2014, 14:46
2000 за овој или 3000 и кусур за Глок?
beowulf
Број на мислења : 765
Предмет: Re: Борбени ножеви 9/6/2014, 15:13
Јас би зел глок.
SIG
Број на мислења : 6118
Предмет: Re: Борбени ножеви 9/6/2014, 15:58
Имаш слушнато искуства со овој?
Alvar
Број на мислења : 11127
Предмет: Re: Борбени ножеви 9/6/2014, 16:29
______________________ Si vis pacem, para bellum
Sammael
Број на мислења : 8
Предмет: Re: Борбени ножеви 29/6/2014, 22:24
Дефинитивно омилен тип на ножеви ми станаа Tanto(American tanto blade,не традиционален јапоснки)Правени не според ножевите кои ги носеле самураите,единствена разлика е во формата на врвот од ножот.Ги препорачувам на секого осебоено како борбени ножеви.Прендноста им е во тоа што имаат одлична форма која дозволува длабоко сечење но и супер остар врв кој во поновите модели е дополнително прицврстен да се спречи кршење.Имам моментално 2 од Cold Steel и сум презадоволен.Ги користам за лов,планинарање,за по риба итн.Еве како изгледа помалиот и пеофтиниот што го земав Kobun Tanto:
Добредојде на форумов, се надевам дека почесто ќе не дружиш!
Имаш искуство со некои други ножеви или само со Танто? Јас искрено сум скептичен (можеби неоправдано) према Танто оштриците, и мислам дека имаат само тесно одредена намена, односно се помалку практични во споредба со другите ножеви со „класична„ оштрица.
Sammael
Број на мислења : 8
Предмет: Re: Борбени ножеви 30/6/2014, 13:10
Благодарам.Планирам да сум поактивен на форумов.Има доста интересни теми и мислења.Инаку јас собирам доста ножеви не само танто,сега летово во план ми се уште 2 од Ontario еден борбен нож и нивната кукри мачета а здравје ако собрем пари до кај октомври неге би земал и еден Bowie.Танто ножевите ми станаа меѓу омилени поради тоа што во ове 2 годнини како ги користам,бувкално им ја извадив душата,и немаат гајле.Секако тоа се должи до фирмата,Cold Steel се докажани.Гледам дека доста ги користат како борбени ножеви,па дури и како фолдери сега често се гледаат танто ножеви.Е сега не ги препорачувам за лов искрено.Бидејќи при дерење,врвот на острицата може да направи штета,и тоа го знам и од пракса.Јас се заебав така
Alvar
Број на мислења : 11127
Предмет: Re: Борбени ножеви 30/6/2014, 13:17
Sammael напиша:
Е сега не ги препорачувам за лов искрено.Бидејќи при дерење,врвот на острицата може да направи штета,и тоа го знам и од пракса.Јас се заебав така
Тоа сакав прееска да го пишам... но си преќутив. Какво мислење имаш за шведските Fallkniven, си имал ли искуство со нив?