Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Борбени ножеви

Go down 
+20
Зоран
eMilanist
Smrtnikot
alexmkd
Legija91
Goran Apostoloski
avgvstvs
beowulf
Alvar
Генерал
Cistac
Momak od Gjorce
tonin
meth
Волчко
viktor555
SIG
shady3
Profesionalec
AlexGreat
24 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 15 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31  Next
АвторПорака
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

Борбени ножеви - Page 27 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Борбени ножеви   Борбени ножеви - Page 27 Empty15/5/2014, 16:03

Што нож/бајонет е ова ?

Борбени ножеви - Page 27 Attachment
Вратете се на почетокот Go down
SIG

SIG

Број на мислења : 6118

ПишувањеПредмет: Re: Борбени ножеви   Борбени ножеви - Page 27 Empty15/5/2014, 17:07

За хрватската пушка е бајонет, нешто во стилот на М9 бајонетот амерички.
SIG

SIG

ПишувањеПредмет: Re: Борбени ножеви   Борбени ножеви - Page 27 Empty9/6/2014, 14:46

Борбени ножеви - Page 27 10288706_282481831933276_4419292505837213136_n

2000 за овој или 3000 и кусур за Глок?
beowulf

beowulf

Број на мислења : 765

ПишувањеПредмет: Re: Борбени ножеви   Борбени ножеви - Page 27 Empty9/6/2014, 15:13

Јас би зел глок.
SIG

SIG

ПишувањеПредмет: Re: Борбени ножеви   Борбени ножеви - Page 27 Empty9/6/2014, 15:58

Имаш слушнато искуства со овој?
Alvar

Alvar

Број на мислења : 11127

ПишувањеПредмет: Re: Борбени ножеви   Борбени ножеви - Page 27 Empty9/6/2014, 16:29

Sammael

Број на мислења : 8

ПишувањеПредмет: Re: Борбени ножеви   Борбени ножеви - Page 27 Empty29/6/2014, 22:24

Дефинитивно омилен тип на ножеви ми станаа Tanto(American tanto blade,не традиционален јапоснки)Правени не според ножевите кои ги носеле самураите,единствена разлика е во формата на врвот од ножот.Ги препорачувам на секого осебоено како борбени ножеви.Прендноста им е во тоа што имаат одлична форма која дозволува длабоко сечење но и супер остар врв кој во поновите модели е дополнително прицврстен да се спречи кршење.Имам моментално 2 од Cold Steel и сум презадоволен.Ги користам за лов,планинарање,за по риба итн.Еве како изгледа помалиот и пеофтиниот што го земав Kobun Tanto:

http://qaued7qs506x2d1g.zippykid.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2013/10/IMG_3052-600x448.jpg
SIG

SIG

ПишувањеПредмет: Re: Борбени ножеви   Борбени ножеви - Page 27 Empty30/6/2014, 01:18

Добредојде на форумов, се надевам дека почесто ќе не дружиш!  Smile 

Имаш искуство со некои други ножеви или само со Танто? Јас искрено сум скептичен (можеби неоправдано) према Танто оштриците, и мислам дека имаат само тесно одредена намена, односно се помалку практични во споредба со другите ножеви со „класична„ оштрица.
Sammael

Sammael

Број на мислења : 8

ПишувањеПредмет: Re: Борбени ножеви   Борбени ножеви - Page 27 Empty30/6/2014, 13:10

Благодарам.Планирам да сум поактивен на форумов.Има доста интересни теми и мислења.Инаку јас собирам доста ножеви не само танто,сега летово во план ми се уште 2 од Ontario еден борбен нож и нивната кукри мачета а здравје ако собрем пари до кај октомври неге би земал и еден Bowie.Танто ножевите ми станаа меѓу омилени поради тоа што во ове 2 годнини како ги користам,бувкално им ја извадив душата,и немаат гајле.Секако тоа се должи до фирмата,Cold Steel се докажани.Гледам дека доста ги користат како борбени ножеви,па дури и како фолдери сега често се гледаат танто ножеви.Е сега не ги препорачувам за лов искрено.Бидејќи при дерење,врвот на острицата може да направи штета,и тоа го знам и од пракса.Јас се заебав така Razz
Alvar

Alvar

Број на мислења : 11127

ПишувањеПредмет: Re: Борбени ножеви   Борбени ножеви - Page 27 Empty30/6/2014, 13:17

Sammael напиша:
Е сега не ги препорачувам за лов искрено.Бидејќи при дерење,врвот на острицата може да направи штета,и тоа го знам и од пракса.Јас се заебав така Razz

Тоа сакав прееска да го пишам... но си преќутив.  Smile 
Какво мислење имаш за шведските Fallkniven, си имал ли искуство со нив?

ПишувањеПредмет: Re: Борбени ножеви   Борбени ножеви - Page 27 Empty

Борбени ножеви
Вратете се на почетокот 
Страна 27 of 31Отиди на страна : Previous  1 ... 15 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31  Next
 Similar topics
-
» Борбени хеликоптери
» Оклопни борбени возила
» Кинески борбени авиони
» Лесни борбени авиони - Пропелери
» Оклопни борбени возила - Колчари