Генерале, тешко дека еден таков модерен нож ќе излези на крај со сличен таков по намена старовремски US M1917 Bolo нож - мачета, кој американците го користеа за време на светските војни. Го бива и за колење и за дрва сечење и за копање и за пробивање низ густа вегетација.....
Генерал
Број на мислења : 2343
Предмет: Re: Борбени ножеви 25/8/2013, 12:38
Голем е. Не е баш удобен за носење.
______________________ Потта штеди крв!
SIG
Број на мислења : 6118
Предмет: Re: Борбени ножеви 25/8/2013, 14:45
Пред 10тина фена се подновив со швајцарец викторинокс. Пошто не сум во МК моментслно а си го направив дигиталниот ќе мавнам некоја слика за некој ден..
ПС: сеа ми текна дека сум му нашол женска на сигот по швајцарска линија...
beowulf
Број на мислења : 765
Предмет: Re: Борбени ножеви 25/8/2013, 21:14
Генерал напиша:
Додуша така е, ама ни 'твојот' од линкот не е воошто мал нож со добри 170мм и 7мм дебело сечило. Вкупната должина му е 305мм, за тежина не најдов податоци, ама тешко дека ќе е под пола кило. Боло ножот е вкупно долг 380мм и има сечило од 260мм. Тежок е 646г....со тежината сконцентрирана напред перформансите за сечење и цепење му се скоро како секира.
beowulf
Број на мислења : 765
Предмет: Re: Борбени ножеви 25/8/2013, 21:18
Frogfoot напиша:
Пред 10тина фена се подновив со швајцарец викторинокс. Пошто не сум во МК моментслно а си го направив дигиталниот ќе мавнам некоја слика за некој ден..
ПС: сеа ми текна дека сум му нашол женска на сигот по швајцарска линија...
Создравје да си го користиш. Сликај ги заедно да видиме дали си одговараат.
Генерал
Број на мислења : 2343
Предмет: Re: Борбени ножеви 25/8/2013, 21:59
beowulf напиша:
Генерал напиша:
Додуша така е, ама ни 'твојот' од линкот не е воошто мал нож со добри 170мм и 7мм дебело сечило. Вкупната должина му е 305мм, за тежина не најдов податоци, ама тешко дека ќе е под пола кило. Боло ножот е вкупно долг 380мм и има сечило од 260мм. Тежок е 646г....со тежината сконцентрирана напред перформансите за сечење и цепење му се скоро како секира.
Мене воопшто не ми е за борбен нож. Повеќе ми е како мачета.